[ Urban April ] Interview met organisator J-Beezy

April in Antwerpen gaat dit jaar niet onopgemerkt voorbij. Vzw Beezy Celebrations organiseert namelijk Urban April. Met vier urban concerten in één maand tijd vieren ze de 'Urban Music' cultuur in Antwerpen. Organisator J.Beezy geeft een woordje uitleg.
[ Urban April ] Interview met organisator J-Beezy

De jongeren vinden zichzelf terug in het verhaal van de zanger of rapper. Deze muziekstijl heeft niet alleen ritme, maar geeft ook een boodschap mee.

 

 April in Antwerpen gaat dit jaar niet onopgemerkt voorbij. Vzw Beezy Celebrations organiseert namelijk Urban April. Met vier urban concerten in één maand tijd vieren ze de ‘Urban Music’ cultuur in Antwerpen. Organisator J.Beezy geeft een woordje uitleg.

Kif Kif: Vanwaar het idee ‘Urban April’?
J.Beezy:
Tijdens het openingsfeest  van Antwerpen als Europese jongerenstad 2011 zag je dat het urban muziekpodium ongelooflijk veel publiek lokte. Ik dacht laten we niet enkel 1 dag, maar een hele maand urban muziek aanbieden aan jonge mensen. Zo is het idee Urban April ontstaan.

Kif Kif: Voor zij die het nog niet weten.  Wat is Urban Music?
J.Beezy:
Urban betekent stedelijk. Het is muziek ontstaan uit mensen die in de stad leven. Het waren niet diegene die uit een welgesteld gezinnetje kwamen die even urban muziek gingen maken, maar net omgekeerd. De muzikanten brengen muziek met een boodschap. Urban Music is volgens mij een manifest van teksten.

Kif Kif: Waarom is deze muziekstijl zo populair bij de jongeren?
J.Beezy:
De jongeren vinden zichzelf terug in het verhaal van de zanger of rapper. Deze muziekstijl heeft niet alleen ritme, maar  geeft ook een boodschap mee. Daarom spreekt het een zeer divers publiek aan.

Kif Kif : Wat staat er op het programma van Urban April?
J.Beezy:
We organiseren 4 concerten in april, waarbij we telkens nieuw talent en oude gevestigde waarden combineren. Je mag je aan kleppers verwachten als Fresku. Een Nederlandse Antilliaanse rapper die al enkele mooie awards op zijn naam mag schrijven. Ook de A’kids komen langs. Het zijn elf dansers van diverse origine die het beste van zichzelf geven op het podium. De artiest Blaxtar brengt een unieke show waarin hij hiphop mengt met dichtkunst op muziek van zijn live band. Ook de Antwerpse groep  Mad Men Muzik staat op het programma. Zij brengen een nieuwe showcase en komen hun nieuwe videoclip voorstellen.
Tijdens het allerlaatste concert staat een van de populairste Nederlandstalige rappers van dit ogenblik op het podium, Willy Wartaal van De Jeugd van Tegenwoordig. Hij draait een exclusieve dj set, waarin hij alle muziekstijlen fusioneert. Het belooft een heftige maand april te worden.

Programma:
Maandag 11 april:  Fresku (NL) +
Darrell Cole + A-Kids,
@Arenberg, 20u,  inkom: 5/7€

Donderdag 14 april: MICS UP
Hosted by J Beezy,
@Arenberg, 19u30, inkom: 2/3€

Donderdag 21 april: Blaxtar (NL) + Jadis, @Arenberg: 21u, inkom: 10€

Maandag 25 april: DJ Willy Wartaal + Made Men Muzik + Pretty Gunz + Sereno & Mayz + Generation A,
 @ Trix: 20u, inkom: 8€ Promo video: http://www.youtube.com/watch?v=yICQ7mZpfTU