Vanavond LIVE STREAMING van Radicaliseringsdebat - Kif Kif/SINcollectief/MAF/PAJ - via AL MAWADA TV !!! (19h30)

Veel heisa in de media de laatste dagen! Jejoen Bontinck die terug opduikt, Terzake die Nederlandse Syriëstrijders aan het woord laat en zich even over de kwestie buigt, de kranten die er vol van staan. Maar wat ligt er nu echt aan de basis van het fenomeen 'radicalisering'?
Vanavond LIVE STREAMING van Radicaliseringsdebat - Kif
 

Veel heisa in de media de laatste dagen! Jejoen Bontinck die terug opduikt, Terzake die Nederlandse Syriëstrijders aan het woord laat en zich even over de kwestie buigt, de kranten die er vol van staan.

Maar wat ligt er nu echt aan de basis van het fenomeen 'radicalisering'? Zijn al deze jongeren radicale extremisten? Wat is de voedingsbodem van het probleem van radicalisering bij jongeren in het algemeen? Hoe speelt de media in Nederland en België hier op in en wat is de publieke opinie die hieruit voortvloeit?

Vanavond gaan we dieper in op deze vragen met Bilal Benyaich (VUB), auteur van het boek 'Islam en radicalisme bij Marokkanen in Brussel', Samira Azabar (Motief vzw, Baas over eigen hoofd!), Jan Jaap de Ruiter, Arabist aan de Universiteit van Tilburg en Chams Edinne Zaougui, Arabist, filosoof en journalist voor het tijdschrift Knack.

Meer info vindt u hier


Kan je er niet bij zijn? Geen nood, surf om 19h30 naar AL MAWADA TV waar het debat live zal gestreamd worden.