veertiende Courtisane Festival in Gent biedt opnieuw een staalkaart van integer en uitdagend cinematografische werk

Het programma van het veertiende Courtisane Festival in Gent (1 t.e.m. 5 april) biedt opnieuw een staalkaart van integer en uitdagend cinematografische werk, wars van conventies, genres, disciplines en formats.
veertiende Courtisane Festival in Gent biedt opnieuw ee
 

Het programma van het veertiende Courtisane Festival in Gent (1 t.e.m. 5 april) biedt opnieuw een staalkaart van integer en uitdagend cinematografische werk, wars van conventies, genres, disciplines en formats. Het beweegt zich vrij tussen langspeel- en kortfilm, documentaire en fictie, experimenteel en mainstream, cinema en beeldende kunsten. Behalve een selectie van enkele opmerkelijke Belgische en internationale realisaties van het voorbije jaar, wordt ook een waaier aan historische films, Artists in Focus (Pedro Costa en Thom Andersen) en thematische programma’s aangereikt. Kortom, veel plaats voor ontdekkingen die zich met de wereld van nu en vroeger, maar ook van hier en elders verbinden.

Met werk van o.a. Wang Bing, Beatrice Gibson, Tony Conrad, Len Lye, Satō Makoto, Joaquim Pinto, Ruben Desiere, Basma Alsharif, John Smith, Jean-Marie Straub, Virgil Vernier, Luke Fowler, Lav Diaz, ...

Meer info: http://www.courtisane.be/