Wat betekent het om verliefd te zijn in India?

Een 23 jarige man is woensdag 18 september in India op een brute manier vermoord, hij is eerst zwaar mishandeld en daarna onthoofd. Vervolgens is zijn levenloze lichaam op de straat gegooid.
Door: Aisha - 17/10/2013 - 10:09
Wat betekent het om verliefd te zijn in India?

Volgens studies zijn honderden mensen per jaar slachtoffer van eerwraak. Vanaf 2011 worden daders in India bestraft voor deze gruwel daad met de doodstraf.

 

 

Een 23 jarige man is woensdag 18 september in India op een brute manier vermoord, hij is eerst zwaar mishandeld en daarna onthoofd. Vervolgens is zijn levenloze lichaam op de straat gegooid. Zijn verloofde is ook vermoord. De daders zijn de vader en de moeder, de broer van de verloofde en nog een vierde persoon. Helaas is deze moord niet ongebruikelijk in India. Ook deze moord heeft plaats gevonden in het Noorden, daar waar eerwraak vrijwel wekelijkse kost is.

Dharmender Barak (23) en Nidhi Barak (20), waren allebei studenten en wilden maar wat graag trouwen. De familie van de jonge vrouw had contact opgenomen met haar en had haar gevraagd naar huis te komen. Ze beloofden haar dat hun niets zou overkomen. Het stel besloot terug te keren naar huis. Dit is hun fataal geworden. Uiteraard zijn nog niet alle details bekend over deze brute moord, maar het heeft plaats gevonden in de openbare ruimte.

Bewoners hebben gezegd dat het hebben van een relatie het koppel was verboden om wille van de kaste waaruit zij kwamen. De bewoners in het dorp waar de slachtoffers vandaan kwamen zeiden dan ook dat er geen andere optie was dan het koppel te vermoorden. Volgens studies zijn honderden mensen per jaar slachtoffer van eerwraak. Vanaf 2011 worden daders in India bestraft voor deze gruwel daad met de doodstraf.

 

Mijn naam is Aisha en ik ben een overlever van eergeweld.
Wil je meer over mij en/of eergeweld weten kijk dan op:
www.honourcrimes.weebly.com en toenkwamlara.com