"We are all responsible for our own actions"

Wanneer gaan wij het leren dat iedere persoon verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen daden?
Door: Nora A. - 10/08/2012 - 22:39

Gefrustreerd, kwaad, machteloos en geïrriteerd zo voelde ik me na het bekijken van de documentaire Femme de la rue. Niet alleen omdat ik me enorm ergerde aan de kerels die er in voor kwamen maar ook omdat ik het al zag gebeuren. Weer de allochtonen die in een slecht daglicht staan. En jawel ik had gelijk, nog geen paar dagen erna volgde er een tal van artikels die de islam de schuld gaf van het gedrag. Alsof alle allochtonen moslims zijn. Alsof alleen vrouwen die een kort rokje dragen lastig gevallen worden. Nee, zelfs ik die een hoofddoek draag wordt wekelijks lastig vallen. Zelfs door autochtonen. Maar vraag ik aan jullie waarom die mannen mij lastig vallen? Vraag ik aan jullie waarom bepaalde pastoren kinderen hebben misbruikt? Nee, rotte appels heb je overal. Zelfs op het werk werd er mij een paar keer gevraagd waarom in de 'islam' mannen op die manier vrouwen mogen aanspreken. Waarom zij vrouwen mogen lastig vallen met hun gore en vieze praat. Maar ho, sinds wanneer moet ik mij daarvoor gaan verantwoorden. Waarom moet ik gaan uitleggen hoe dat het komt dat een paar kerels die geen manieren hebben zo'n gedrag vertonen. Wie ben ik? Is het omdat ik een moslima ben dat ik mij moet gaan verantwoorden voor alle moslims ter wereld? Voor al hun daden?

"Zoals niet iedere Belg een Dutroux is, is inderdaad niet iedere moslim een vulgaire seksist is. " Waarom is dit een lomp argument. http://www.stampmedia.be/?p=12721

Waarom is het oke om iedere moslim over dezelfde kam te scheren. Maar andersom niet. Wanneer gaan wij het leren dat iedere persoon verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen daden? Beschuldig de godsdienst niet. Maar de mannen op zich. En als u dat dan toch wilt doen vraag ik je om onderzoek te doen. In de islam heeft de vrouw een belangrijke positie. De Profeet (vzmh) heeft gezegd: 'Druk elkaar op het hart om vrouwen goed te behandelen' Er zijn zoveel mensen die wel hun hart op de juiste plek hebben. Is het geen tijd om hen aandacht te geven. Zij die zo hard hebben gewerkt, zo hard proberen om dat vertekend beeld te veranderen. Zo hard moeten vechten tegen al die vooroordelen en die zich telkens moeten verantwoorden voor niets.

Er zijn tal van organisaties die wel proberen te werken aan een respectvolle en diverse maatschappij. Zoals V.O.E.M. vzm (Vereniging voor Ontwikkeling & Emancipatie van Moslims) die al sinds 1996 bestaat. Aan de hand van workshops en projecten proberen zij te werken aan een beter dialoog tussen moslims en niet-moslims.

Laat alsjeblief die paar die geen manieren hebben het niet verpesten voor de rest. Zij zijn tenslotte niet in de meerderheid.

Nora A.