[Werktip 38] Concentratieprobleem in een grote kantoorruimte

Ik werk in een grote kantoorruimte waar we met 20 personen een bureau hebben. Langs de ene kant vind ik het wel leuk om sociale contacten te hebben, langs de andere kant heb ik concentratieproblemen.
[Werktip 38] Concentratieprobleem in een grote kantoorr

Waarschijnlijk ben je ook niet de enige die hier last van heeft. Vind je nog bondgenoten en kan je het samen aan de leidinggevende voorleggen?

 

Ik werk in een grote kantoorruimte waar we met 20 personen een bureau hebben. Langs de ene kant vind ik het wel leuk om sociale contacten te hebben, langs de andere kant heb ik concentratieproblemen. Er wordt de hele tijd luidop getelefoneerd, rondgelopen, de collega’s spreken elkaar aan of roepen zelfs naar elkaar aan de andere kant van de ruimte. Ik heb hier last van en kom niet meer rond met mijn werk. Soms blijf ik express overwerken om dan rustig te kunnen voortdoen. Maar ik kan het niet meer aan. Wat moet Beste coach, Ik werk in een grote kantoorruimte waar we met 20 personen een bureau hebben. Langs de ene kant vind ik het wel leuk om sociale contacten te hebben, langs de andere kant heb ik concentratieproblemen. Er wordt de hele tijd luidop getelefoneerd, rondgelopen, de collega’s spreken elkaar aan of roepen zelfs naar elkaar aan de andere kant van de ruimte. Ik heb hier last van en kom niet meer rond met mijn werk. Soms blijf ik express overwerken om dan rustig te kunnen voortdoen. Maar ik kan het niet meer aan. Wat moet ik doen? Marina Beste Marina, Een landschapsbureau heeft uiteraard zijn charmes, maar als het de kwaliteit van je werk gaat bepalen, dan wordt het een nadeel. Uit een recent Zwitsers onderzoek blijkt dat werknemers in een kleine bureau gelukkiger zijn, omdat ze zich beter op hun werk kunnen concentreren. Gebrek aan concentratie maakt dat je werk niet af geraakt, of dat er gemakkelijker fouten in je werk sluipen. Als je hier last van hebt, is het belangrijk dit aan te pakken. Waarschijnlijk ben je ook niet de enige die hier last van heeft. Vind je nog bondgenoten en kan je het samen aan de leidinggevende voorleggen? Het is aan het management om te kijken hoe ze dit willen oplossen: ofwel terug naar de kleinere ruimtes, ofwel een verandering in de cultuur inzetten. Dit betekent: goede afspraken als ”niet roepen”, je even elders terugtrekken om te telefoneren en niet te veel geloop en afleiding. Daarnaast zijn goed afgebakende momenten voor ontspanning (middagpauze) dan weer fijn om bij te praten. Deze situatie is niet bevorderlijk voor de productiviteit van de mensen en dus ook voor het bedrijf. Daarom is het belangrijk hiermee aan de slag te gaan. Marieke Genard
Loopbaancoach ZiN (vroeger DKB)
www.werkmetzin.be