[Werktip 44] Ik wil mijn collega’s niet ergeren

Ik verander binnenkort van werk. Een aantal van mijn collega’s ergerden zich steeds aan mij. Een nieuwe start moet me de kans geven uit mijn fouten te leren. Wat raad je me aan?
[Werktip 44] Ik wil mijn collega’s niet ergeren

In elk bedrijf leeft er een andere cultuur.

 

Ik verander binnenkort van werk. Ik weet dat ik me op mijn vorige job niet altijd even goed heb gedragen en ben ook blij dat ik daar kan vertrekken. Een aantal van mijn collega’s ergerden zich steeds aan mij. Nu wil ik op mijn nieuwe werkplek voorkomen dat dit nogmaals gebeurt. Een nieuwe start moet me de kans geven uit mijn fouten te leren. Wat raad je me aan? Beste coach, Ik verander binnenkort van werk. Ik weet dat ik me op mijn vorige job niet altijd even goed heb gedragen en ben ook blij dat ik daar kan vertrekken. Een aantal van mijn collega’s ergerden zich steeds aan mij. Nu wil ik op mijn nieuwe werkplek voorkomen dat dit nogmaals gebeurt. Een nieuwe start moet me de kans geven uit mijn fouten te leren. Wat raad je me aan? Natasja
Beste Natasja, Knap dat je wilt leren uit je fouten. Wat je allemaal hebt gedaan om de ergernis van je vorige collega’s op de hals te krijgen, weet ik niet. In elk bedrijf leeft er een andere cultuur. Is het bij het ene de gewoonte om uitgebreid bij de koffie met elkaar te praten? Dan wordt je als asociaal ervaren als je niet in de conversatie deelneemt. Op een andere werkplek wordt dan weer enkel koffie bijgetankt en wordt een babbel onderweg als tijdsverlies aanzien. Zorg dat je goed de bedrijfscultuur in je opneemt en zoek voor jezelf daarin een plekje.Uit onderzoek is wel duidelijk geworden wat de grootste irritaties op het werk kan veroorzaken. Mensen die moeilijk hun fouten kunnen toegeven en geen eigen verantwoordelijkheid opnemen, worden als zeer ergerlijk ervaren door collega’s. Ook afspraken niet nakomen en deadlines missen zorgt voor ergernis. Een derde aspect is het vies achterlaten van openbare ruimtes. Een goede balans tussen aanvoelen wat nodig is en aangeven wat al dan niet voor jezelf werkt lijkt me belangrijk om een “lange termijn relatie” aan te gaan.
Marieke Genard
loopbaancoach ZiN (vroeger DKB)
www.werkmetzin.be