[Werktip 46] 53 jaar en nog nooit gesolliciteerd

Ik ben, zoals ze dat zeggen, van de oude stempel: na mijn middelbare studies ben ik beginnen werken en heb ik me opgewerkt in verschillende functies
[Werktip 46] 53 jaar en nog nooit gesolliciteerd

Vergeet ook de voordelen van je leeftijd niet uit te spelen: je bent vaak flexibeler want minder gezinsgebonden en geen jobhopper meer.

 

Beste coach,

Ik ben, zoals ze dat zeggen, van de oude stempel: na mijn middelbare studies ben ik beginnen werken en heb ik me opgewerkt in verschillende functies. Samen met mijn man, heb ik jarenlang een eigen juwelenzaak gehad.

Jammer genoeg hebben we de crisis niet overleefd en moet ik nu op zoek naar werk. Ik ben 53 en heb nog nooit gesolliciteerd. Ik vind het een uitdaging maar hoe breng ik mijzelf aan de man?

Jaqueline

 

Beste Jaqueline,

Het is niet altijd nodig om met diploma’s en hoge titels te zwaaien om werkgevers te overtuigen van uw kwaliteiten. Ongetwijfeld hebt u in uw lange loopbaan heel wat expertise opgebouwd.

Tracht concreet te omschrijven welke uw verantwoordelijkheden waren en zet ze in volgorde van belangrijkheid wat betreft hun toegevoegde waarde voor de nieuwe functie.

Zet de taken waarmee u aantoonbare resultaten behaalde in het vet. Dat is waar u goed in bent. Vertel hoe u doelstellingen hebt behaald en geef concrete voorbeelden van wat u zoal gedaan hebt.

Cijfers, foto’s en producten trekken de aandacht en geven uw inzet alvast meer kracht. Vergeet ook de voordelen van je leeftijd niet uit te spelen: je bent vaak flexibeler want minder gezinsgebonden en geen jobhopper meer.

 

Chris Cuyt
loopbaancoach ZiN
www.werkmetzin.be