Win een duoticket voor de film RABAT

Win 5 duotickets voor de nieuwe langspeelfilm RABAT van Habbekrats.
Door: kif kif - 08/06/2011 - 15:45
Win een duoticket voor de film RABAT

Een film van Habbekrats, vanaf 15 juni in de Belgische zalen!

 

Win 5 duotickets voor de nieuwe langspeelfilm RABAT van Habbekrats.

Stuur vóór 11 juni een mailtje naar [email protected] met vermelding van je naam en je adres. De eersten zullen de gelukkigen zijn!

Release RABAT op 15 juni 2011

Synopsis: RABAT is een roadmovie die de kijker meeneemt op de reis van de drie vrienden: Nadir (Nasrdin Dchar), Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Marwan Chico Kenzari). Als Nadir van de ene op de andere dag de oude taxi van zijn vader van Amsterdam naar Rabat moet rijden, nodigen zijn twee beste vrienden zichzelf uit om met hem mee te gaan.

De reis voert het drietal door het Europese landschap naar de Marokkaanse hoofdstad. Nieuwe werelden, ontmoetingen onderweg en het geheime reisdoel van Nadir zetten naarmate ze dichter bij Rabat komen de vriendschap steeds verder onder druk.

De hoofdrollen in RABAT worden vertolkt door de jeugdvrienden Nasrdin DCHAR (TIRZA, DETROON), Achmed AKKABI (ALIBI, WHATEVER LOLA WANTS) en Marwan Chico KENZARI (LOFT, HETZUSJEVANKATIA). Belangrijke bijrollen worden vertolkt door de buitenlandse acteurs Stéphane CAILLARD (LES LYONNAIS), Slimane DAZI (UN PROPHÈTE), Mohamed MAJD (INCENDIES, SYRIANA), Mohamed BENBRAHIM (CASANEGRA) en de Belgische theaterlegende Jacqueline BIR.

De film is in augustus 2010 opgenomen in Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Marokko en werd geproduceerd door Habbekrats in samenwerking met Fei Productions, platenlabel TopNotch, Benelux Film Distributors en uitgeverij Dutch Media.

De makers: RABAT is de eerste lange speelfilm geschreven en geregisseerd door Jim TAIHUTTU en Victor PONTEN, oprichters van Habbekrats en geproduceerd door Julius PONTEN en Frieder WALLIS.

De afgelopen jaren waren zij met Habbekrats verantwoordelijk voor een grootaantal succesvolle en bekroonde videoclips (o.a. voor De Jeugd van Tegenwoordig, Dio, Pete Philly & Perquisite, Flinke Namen en The Partysquad), korte films (waaronder drie bijdragen aan NPS Kort!), documentaires en campagnes.

Eind 2009 maakte Habbekrats met Nasrdin DCHAR, Achmed AKKABI en Marwan Chico KENZARI de korte film WOLKEN #2, die gratis online werd gedistribueerd in samenwerking met platenlabel TopNotch. Met RABAT maakt Habbekrats eindelijk de stap naar het grote doek.

Muziek: De score van RABAT is gecomponeerd door producer SirOJ (Joris TITAWANO) en muzikant Gino TAIHUTTU. De titeltrack van RABAT is het nummer DE LEVEN van rapper Sef (Flinke Namen). Zijn gelijknamige debuutalbum verschijnt in april via platenlabel TopNotch.


Officiële site en teaser