(W)rite On

TYPHOON (Fakkelteit, Opgezwolle) won de Nederlandse Grote Prijs HipHop in 2004 en sindsdien maakt hij de wereld een stukje bewuster met zijn monsteralbum 'Tussen licht en lucht'. Waarin hij diepe teksten flowt die verbazend genoeg positief zijn.
(W)rite On

3 KONINGEN is het verhaal van drie wijzen – Logos (NL), Saknes (FR) en Seckou (BE) – met verschillende achtergronden en voorliefdes die eenzelfde ster volgen.

 

Spectaculair geladen slam poetry-avond! zaterdag 30 april 2011 - 20 uur TYPHOON (Fakkelteit, Opgezwolle) won de Nederlandse Grote Prijs HipHop in 2004 en sindsdien maakt hij de wereld een stukje bewuster met zijn monsteralbum ‘Tussen licht en lucht’. Waarin hij diepe teksten flowt die verbazend genoeg positief zijn.

BLAXTAR Broer van Typhoon die zijn eerste hiphopbewegingen maakte in de voorgeboorte van Opgezwolle wat toen nog Rudeteenz heette. In 2006 releasde hij zijn ‘Ozmoses’ gedoopte album, waarna hij deelnam aan De Grote Prijs van Nederland en won.

Ondertussen zit hij al - na ‘Chronozbaal’ in 2008 - aan zijn derde plaat ‘OZMO6:2’. Alle genoemde muziek lanceert hij op zijn eigen muzieklabel Raen Music dat inmiddels is uitgegroeid tot compleet cultureel platform Raen Industries, waar ook rapper Manu gecontracteerd staat. Raen is kort voor de RAndamie ENterprises. Sterke rapnamen, maar wat velen (nog) niet weten is dat deze boodschappers zelfs nog sterkere Slammers zijn. De avond wordt geopend met een toonmoment van 3 Koningen. Wim Geysen van PEN Vlaanderen zal hier zijn boekje opendoen over de VrijheidSchrijvers.
 
3 KONINGEN is het verhaal van drie wijzen – Logos (NL), Saknes (FR) en Seckou (BE) – met verschillende achtergronden en voorliefdes die eenzelfde ster volgen. Gefascineerd door de nieuwe ster, helder schitterend in een donkere hemel hoog boven hen uitgestrekt. Zij vertegenwoordigt een ideaal, de utopische wedergeboorte van de mens waar zij al een leven lang hopeloos naar op zoek zijn. Aangedaan door de wereld in al haar facetten vinden zij elkaar en leren zij elkaar begrijpen, zonder elkaar te verstaan! Zij roepen, tieren, schelden, wenen naar, tegen en tussen elkaar in het Engels, Nederlands en Frans te midden van een lege koude woestijn zonder einde. Komen zij ooit aan?