Youth @ work

Werk@telier? Voor jongeren en bedrijven die samen werk willen maken van hun toekomst!
Youth @ work
 

Door de huidige economische crisis dreigt een grote groep jongeren de aansluiting met de arbeidsmarkt te missen. De stad Antwerpen ondersteunt daarom het ESF (Europees Sociaal Fonds)-project Werk@telier waarbij bijna 1 000 Antwerpse jongeren kunnen participeren aan werkinlevingsacties. De jongeren worden uitgedaagd om in groep een project uit te werken en doen een bedrijfsstage zodat ze zich nauwkeuriger kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt. Buiten deze stage en een collectieve week, vinden er individuele gesprekken plaats en wordt er gewerkt aan sollicitatietraining en arbeidsbemiddeling.

Vijf organisaties nemen deze taak in Antwerpen op zich: Randstad Diversity, Plus Jobhit, JES, Steunpunt Tewerkstelling en Groep Intro met ondersteuning van de stad Antwerpen en toeleiding van VDAB. Om dit project ruimere bekendheid te geven, werd een nieuwe website gelanceerd.

De site heeft twee poorten: onder ‘ik zoek werk’ kunnen werkzoekende jongeren die wensen in te stappen, zich melden. Wie zich wil aanmelden moet tussen 18 en 25 jaar zijn en zes maanden werkloos. In de rubriek 'ik bied stage/werk' kunnen bedrijven zich opgeven als stagebedrijf. Daarnaast bevat de site algemene informatie over Werk@telier en andere tewerkstellingsmaatregelen die de aanwerving van (jonge) werknemers voordeliger moet maken. Er staan ook enkele getuigenissen op.

Alle foto’s en filmpjes op www.youthatwork.be zijn gemaakt door én met jongeren van Werk@telier en het jongerenmedia-agentschap Stampmedia.