Belgen met 2 culturen

Het cultuurcentrum Sint-Niklaas laat Belgen met 2 culturen aan het woord. Hun verhaal: Belg zijn zonder je migratieachtergrond te verloochenen.
Belgen met 2 culturen
 

Het cultuurcentrum Sint-Niklaas laat Belgen met 2 culturen aan het woord. Hun verhaal: Belg zijn zonder je migratieachtergrond te verloochenen.

Met de tentoonstellingen Miras / Dakira / De Roestduivels brengen we de verhalen van de eerste migranten uit Turkije en Marokko. Foto’s, voorwerpen en getuigenissen vertellen over hun moed, hun afscheid van familie, hun heimwee maar ook over hoop en vertrouwen op een betere toekomst in het nieuwe thuisland. Maar cultuur is ook feest en dus feesten we mee in de Stadsschouwburg met de Jukebox van Moussem. Voor wie zich wil verdiepen in Turkse en Arabische muziek is er een avondreeks Muziek van 1001 nachten in de Vrije Ateliers. En Selda Bicer leert je er de eerste stappen van Turkse volksdans. Schrijfster en jong talent Rachida Lamrabet gaat met het publiek in gesprek over 50 jaar migratie. Comedians Youssef El Moussaoui en Frank Van Erum gaan in de voorstelling Het schaap van Vlaanderen ongecensureerd de confrontatie aan met vooroordelen, clichés en gevoeligheden, in het voorprogramma brengen jongeren met 2 culturen (o.a. de Woozlanders) hun urban skills op het podium. Roel Nollet belicht met zijn nieuwe documentaire film Worthy of the Crown de queeste naar identiteit bij de Sint-Niklase acteur met Nigeriaanse roots;Yemi Oduwale.

Ten slotte mogen de jongste onder ons de familievoorstelling Dinska Bronska van MartHa! Tentatief niet missen. Bovendien worden ze uitgenodigd op de Familiedag om samen met hun ouders het migratieverhaal van  jedo en ziza  (opa en oma) al spelend te ontdekken.

In de tentoonstellingszaal Zwijgershoek stellen we van 13 januari tot 23 januari 2015 ruimte ter beschikking voor gespreksmomenten en initiatieven van scholen, verenigingen en bewoners.

 

Tentoonstelling 50 jaar migratie: Tentoonstellingszaal Zwijgershoek 14, Sint-Niklaas

Miras,50 jaar Turkse migratie: 28 november tot 11 januari 2015

Dakira,50 jaar Marokkaanse migratie: van 23 december tot 25 januari 2015

De Roestduivels:28 november tot 25 januari 2015

 

Open van dinsdag – zaterdag: 14 – 17 uur, zondag: 11- 17 uur (maandag en feestdagen gesloten). Inkom gratis

 

Meer lezen? vraag onze brochure Belgen met 2 culturen met het volledige programma of bekijk dit project via www.ccsint-niklaas.be