Da Bounce Comedy Nights maakt geslaagde entree in Antwerpen

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover. Da Bounce Comedy Nights maakte zijn grote entree in Antwerpen. Het evenement bestaat al enkele jaren in Nederland en de organisatie wil nu ook België veroveren met de beste comedy acts uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.
Da Bounce Comedy Nights maakt geslaagde entree in Antwe

Ondanks de lage opkomst was de eerste editie van Da Bounce Comedy Nights in Antwerpen zeker geslaagd. Jong en oud kwamen buiten met een glimlach op hun gezicht en buikpijn van het lachen. Voor herhaling vatbaar dus.

 

Afgelopen woensdag was het eindelijk zover. Da Bounce Comedy Nights maakte in samenwerking met Beezy Comedy en de Arenbergschouwburg zijn grote entree in Antwerpen. Het evenement bestaat al enkele jaren in Nederland en de organisatie wil nu ook België veroveren met de beste comedy acts uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

De show begon met een dansoptreden van de vrouwelijke dansformatie Feminine. Het publiek was een beetje verrast en de sfeer zat er niet meteen in maar wanneer de drie dames hun beste moves tevoorschijn haalden, kregen ze het publiek mee.

De host van de show was Mike Troy, beter gekend als Brooklyn Mike. Hij is een vaste waarde in de internationale comedy-scene en dat merk je ook. De bühne is zijn natuurlijke habitat. Vanaf de eerste minuut zorgde hij ervoor dat het publiek bij de pinken bleef. Eerst en vooral wou de Amerikaan weten wie de beste danspasjes in huis had: de mannen of de vrouwen, dus riep hij twee Chinese vrijwilligers op het podium. Door middel van een ouderwetse dance-off werd er beslist wie de hipste moves had. Na een hilarische dance battle werd er unaniem beslist dat de vrouwen hadden gewonnen (don’t they always). De toon voor een gezellige avond met veel gelach was meteen gezet.

de Britse komiek Special P. mocht de spits afbijten. Hij miste zijn entree niet. eens het introdeuntje weg was mompelde hij verder en zong hij af en toe ‘I don’t know the words’. De eerste lachende gezichten kwamen al tevoorschijn. Wat Special P. zo grappig maakt is zijn lichaamstaal en zijn gezichtsuitdrukking. Deze man kan je doen lachen zonder ook maar één woord te zeggen. Een perfect voorproefje van wat nog zou volgen.

De tweede comedian Marshall Brandon was zeer energiek en wat hij vertelde was heel herkenbaar. Dat is een grote troef voor een komiek. De Amerikaan had heel wat relatieadvies in petto. Zo maakte hij het publiek meteen duidelijk dat je als man nooit je gelijk kan halen bij een vrouw, behalve als je toegeeft dat je nooit je gelijk kan halen. Amen. Na deze wijze raad was het tijd om te bezinnen en na te praten tijdens de pauze.

Na de onderbreking betraden de dames van Feminine opnieuw het podium. In tegenstelling tot hun eerste verschijning eerder op de avond hadden ze het publiek nu wel meteen mee, vooral de mannelijke toeschouwers dan. Daarna was het tijd voor de grote klepper van de avond: Capone. Deze Amerikaanse komiek treedt op in de grotere comedy clubs van de USA en was ook al te zien in televisieshows als Comedy Central, HBO comedy, Def Comedy Jam en BET comic view. Comedykenners omschrijven de New York native als the next big thing. Het publiek was duidelijk dezelfde mening bedeeld. Er werd gelachen van begin tot einde en Capone voelde goed aan wat het publiek wou. Deze komiek kent geen taboes en schuwt gore taal niet. Die combinatie viel duidelijk in de smaak bij de toeschouwers.

Ondanks de lage opkomst was de eerste editie van Da Bounce Comedy Nights in Antwerpen zeker geslaagd. De mensen die er wel bij waren kregen waar voor hun geld. De komieken waren stuk voor stuk toppers en de host praatte alles vlot en met de nodige humor aan elkaar. Jong en oud kwamen buiten met een glimlach op hun gezicht en buikpijn van het lachen. Voor herhaling vatbaar dus.

Meer informatie over Da Bounce Comedy Nights vind je hier.