Uit in Vlaanderen met Kif Kif: 24 - 30 maart

Er is weer heel wat te beleven in Vlaanderen deze week. Zin in een leuk concert of een boeiend theaterstuk? Bekijk dan zeker eens de UiT-Tips van Orlando, Sam, Öznur, Joachim en Carolina.

Dinsdag 25 maart

De Neoliberale Strafstaat | Lezing

Orlando: "Het broeit aan lezingen, debatten en gespreken in de aanloop naar de verkiezingen. Een daarvan is de voorstelling van "De Neoliberale Strafstaat", het boek van politiek filosoof en activist Bleri Lleshi. Een relevante analyse van de politieke richting die we overal in de wereld vandaag varen, waarin GAS-boetes en veiligheidscamera's ingeschreven zijn. De auteur verzamelt voor de gelegenheid een lijst van relevante gastsprekers (Eric Corijn, Gie Goris, Nadia Fadil, ...). De avond belooft een scherp portret te worden van Vlaanderen anno 2014."Woensdag 26 maart 

TEDxFlanders | Lezing

Carolina: "TED staat voor Technologie, Entertainment en Design maar het is allang bekender om hun slagzin "Ideas worth spreading". Het gaat hier om een platform waar je alleen mag komen spreken als je bijna ongelofelijke dingen te vertellen hebt, én dat op een leuke manier kunt doen. TEDxFlanders behoeft dan geen uitleg meer. Het thema is NAKED en ik ga sparen om Elli Fernandes' Mama's Open Mic , Eigen Wolk Eerst en Nature Provides op dat gigantische podium te zien."

 

Vrijdag 28 maart

Breivik's Statement | Locatietheater

Carolina: "Dankzij de Beursschouwburg kunnen we eind maart genieten van een voorstelling van het Duitse gezelschap International Institute of Political Murder (IIPM) onder leiding van regisseur Milo Rau. In het stuk brengt een actrice de verklaring die Breivik op 17 april 2012 zelf aflegde in de rechtbank van Oslo. In die verklaring legt Breivik onder meer uit waarom hij op het eiland Utoya 77 mensen om het leven bracht."

 

Doorlopend:

Scarlatti & De handen van Fatma | Dans & Theater

nog tot 29 maart

Orlando: "'t Arsenaal pakt uit met twee ambitieuze producties in maart: Scarlatti, al gezien en goedgekeurd, Franz Marijnens kijk op de huidige theaterwereld en De handen van Fatma, gebaseerd op een tekst van Fikry El Azzouzi, Rachida Lamrabet, Birsen Taspinar en Michael De Cock, namen die ondertussen uitgegroeid zijn tot kwaliteitsstempels."

 

Politricks | Festival

t.e.m. 29 maart

Carolina: "Met de verkiezingen van mei 2014 in ons achterhoofd wil Beursschouwburg met Politricks aan de hand van theater, films, debatten, installaties, video’s en schilderijen twee maanden een verhaal vertellen over politiek, macht, beeldvorming en mediamanipulatie."

 

Ilyas Essadek | Expo

20 maart t.e.m. 30 april

Joachim: "De jonge Molenbekenaar Ilyas heeft twee grote passies: reizen en fotografie. Om zijn dromen te verwezenlijken reist hij liftend met enkel zijn rugzak. Dat komt hem goed uit: hij valt minder op in de plaatsen die hij bezoekt en legt makkelijker contact met de mensen. Zijn nieuwsgierige maar ook milde kijk op die wondere wereld die hij op zijn omzwervingen leert kennen, resulteert in schitterende beelden en een toonstelling om U tegen te zeggen."

Congo Film Festival | Film

van 5 maart tot 7 mei

Joachim: "In de Gentse Paddenhoek ontdek je zes Congolese films of films die met Congo te maken hebben. Bedoeling van deze toegankelijke formule is dat je een fijne filmavond hebt én meer te weten komt over Congo, door de nabesprekingen waarin enkele experts je meenemen in bijzondere aspecten van dat fascinerende land."