Uit in Vlaanderen met Kif Kif: 27 - 31 januari

Uit onderzoek blijkt dat allochtonen niet wezenlijk van autochtonen verschillen wat betreft serieus cultureel uitgaansgedrag, zegt Wilko van Iperen. Zie hier zelf of het klopt met de UiT-Tips van Orlando, Sam, Öznur, Joachim en Carolina.

 

Doorlopend:


Kerry James Marshall | Expo

t.e.m. 2 februari

 

 

Carolina: "Kerry James Marshall staat in een nog zeldzame (lees:eenzame) positie en weet die goed te gebruiken om subtiele kritiek te uiten. Zijn schilderijen zijn bijna altijd persiflages en verwijzingen naar de geschiedenis of de actualiteit. Zeker de bordjes lezen."

 

Nakoki Kokanga Yo Foto | Expo

30 januari tot en met 13 maart

 

 

Joachim: "Maarten De Vrieze reist, fotografeert, documenteert en verbeeldt. Deze keer heeft hij Congo aangedaan. Een fotografisch reisverslag “van de paters-scheuten in parois Saint-Eugene en de ontboste bossen van het plateau de bateke naar de vrijstaat van de overleden profeet Simon Kimbangu, van een bar aan een voormalige slavenhaven aan de Atlantische kust naar het te veel en te weinig van Kinshasa.”

 

Congolisation |Expo

nog tot 17 februari

 

 

Joachim: "In het kader van het project Congolisation van Pitcho Womba Konga, vind de expositie 'Faits divers, de Leopoldville a Kinshasa' van de fotograaf Nganji plaats in L'Horloge Du Sud in Matonge. Tijdens de vernissage op 17 januari om 20h30 zullen er verschillende artiesten van zich laten horen. Niet toevallig de dag van de moord op Lumumba."

 

Meeting Points - Ten Thousand Wiles and a Hundred Thousand Tricks | Expo

t.e.m. 16 februari 2014

 

 

 

Joachim: "Meeting Points is een multidisciplinair hedendaagse kunstfestival gericht op kunst uit de Arabische wereld. De 7e editie van Meeting Points thematiseert de nasleep van de populaire opstanden die galmden over de Arabische wereld in 2011. Het is een nomadiche tentoonstelling die onder meer zal landen in Zagreb, Hongkong, Moskou, Beiroet, Caïro en Vienna. Maar dus ook in Antwerpen, in het M_KHA. Ja, 't stad blijft van iedereen!"

 

Chris Lomme vs Seckou Ouologuem

Op tournee t.e.m. 21 februari | Poezië

 

 

 

Orlando: "Chris vs. Seckou = een actrice pur sang vs. een slammer pur sang. Poëzie vs. slam poetry. Met teksten van Antjie Krog, Rafeef Ziadah, 2Pac, Jacques Prévert, Gil Scott-Heron, Wislawa Szymborska, Ingrid Jonker, Emanon, Billie Holiday, Anna Achmatova, Seckou Ouologuem e.a. @'t Arsenaal!"