Uit in Vlaanderen met Kif Kif: van 7 - 13 april

Er is weer heel wat te beleven in Vlaanderen deze week. Zin in een leuk concert of een boeiend theaterstuk? Bekijk dan zeker eens de UiT-Tips van Orlando, Sam, Öznur, Joachim en Carolina.

 Vrijdag 11 april

 MAFfe vrijdag | Dans & Theater

 Joachim: "In de laatste editie van MAF waren er verschillende professionele artiesten die migratie  als motor van hun creatie gebruikten. Een avond met fragmenten uit verschillende relevante  theatervoorstellingen, waaronder A reason to talk door Sachli Gholamalizad, LAB door Adrian  Sack, Mon Noord door Jovial Mbenga, One can never go back door Zukisa Nante, Dis-moi wie ik ben door Aïcha Cissé en Aminata Demba en De handen van Fatma door Ikram Aoulad."

 

Doorlopend

 twentyseven.one.seven | Expo

 t.e.m. 12 april 

 Orlando: "Een tentoonstelling met duister werk van fotograaf Dirk Braeckman in de Zeno X    Gallery, in   Borgerhout. Fotografie, ergens aan de rand van de realiteit."

 

 

 

 

 

 Dany in't Rood-Klooster | Tentoonstelling

 Nog t.e.m. 20 april

 Orlando: "De lentekriebels zijn er al eventjes. Ik ben al zelf gaan wandelen in het Zoniënwoud en    ik kan het alleen maar aanraden. In het bijzonder is er een abdij/kunstcentrum waar je een  wandeling kan combineren met een tentoonstelling. Rood-Klooster is de naam. En daar kan je naartoe als je hoge bomen wilt bewonderen of als je naar de paringsritueel van de kikkers wilt kijken, en dat kan je tot 20 april combineren met het werk van de Belgische tekenaar DANY."

 

 Ilyas Essadek | Expo

 20 maart t.e.m. 30 april

 Joachim: "De jonge Molenbekenaar Ilyas heeft twee grote passies: reizen en fotografie. Om zijn  dromen te verwezenlijken reist hij liftend met enkel zijn rugzak. Dat komt hem goed uit: hij valt  minder op in de plaatsen die hij bezoekt en legt makkelijker contact met de mensen. Zijn  nieuwsgierige maar ook milde kijk op die wondere wereld die hij op zijn omzwervingen leert  kennen, resulteert in schitterende beelden en een toonstelling om U tegen te zeggen."

 

 Congo Film Festival | Film

 5 maart tot 7 mei

 Joachim: "In de Gentse Paddenhoek ontdek je zes Congolese films of films die met Congo te  maken hebben. Bedoeling van deze toegankelijke formule is dat je een fijne filmavond hebt én  meer te weten komt over Congo, door de nabesprekingen waarin enkele experts je meenemen in  bijzondere aspecten van dat fascinerende land."