In gesprek met Harcourt Klinefelter, persmedewerker van Martin Luther King

We kunnen altijd leren uit het verleden. Daarom kloppen we aan bij Harcourt Klinefelter, ooit één van de directe medewerkers van Martin Luther King. Geraakt door de woorden van King haastte Harcourt zich ooit naar Selma. Hij bleef betrokken in de civil rights movement, nam steevast King’s toespraken op en stuurde die door naar de radiostations. Smartphones bestonden niet, dus schroefde hij de telefoons in cabines open en verbond die met zijn tape-recorder. Ondertussen woont Harcourt in Nederland waar hij dominee is. In deze online bijeenkomst gaan we met hem in gesprek. Wat heeft hij zelf van King geleerd? En hoe kan King’s visie ons vandaag nog inspireren voor de antiracistische strijd?
Tijdstip
maandag 12 oktober 2020 - 20:00
locatie
Online, via Zoom

Deze avond is een samenwerking tussen Hand in Hand tegen racisme vzw en Kif Kif. Deze online bijeenkomst kadert in de Baanbre.e.k.st.ers-campagne van Hand in Hand (zie baanbrekers.dekoloniseer.be), die de aandacht vestigt op belangrijke figuren in het dekoloniseren van zowel de samenleving als de geesten. Jonas Slaats (Kif Kif) interviewt.

Ze past in een reeks avonden die Hand in Hand organiseert om dieper in te gaan op het gedachtengoed van deze historische figuren. De volgende komt er al aan op 21 oktober, over de link tussen racisme, feminisme en kruispuntdenken in samenwerking met ella vzw.

Datum: 12 oktober van 20u tot 21u30.

Plaats: online via Zoom.

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via deze link: https://www.anti-racisme.be/nl/gesprek-met-harcourt-klinefelter-persmedewerker-van-martin-luther-king