Kif Kif zoomt in: Patrice Lumumba

'Kif Kif zoomt in' is een leesclub voor al wie zin heeft om korte teksten te lezen die van historisch belang waren in de geschiedenis van de anti-racistische strijd en de globale dekolonisering van de geesten. De leesclub is vooral bedoeld als een gezellig en inspirerend dompelbad.
Tijdstip
zondag 29 november 2020 - 10:30
locatie
Online via Zoom

Ken je dat gevoel, dat er over een historisch belangrijke tekst of speech gesproken wordt en je moet toegeven dat je het nooit gelezen of gezien hebt? Meer nog: je zou het eigenlijk graag willen maar het komt er nooit van. Wel: je bent niet alleen en wij hebben de oplossing gevonden!

We lezen geen volledige boeken, maar wel korte fragmenten. Die korte fragmenten neem je op voorhand even door en tijdens de (online) bijeenkomst wisselen we dan van gedachte. Wat heeft ons geraakt? Brengt het nieuwe inzichten? Zijn er dingen waar je het moeilijk mee hebt? Kan je er iets mee in je eigen leven? Deelname is uiteraard gratis, maar gelieve wel goed op voorhand in te schrijven zodat we je tijdig de tekstfragmenten kunnen doorsturen.

In deze sessie zoomen we in op Patrice Lumumba en zijn speech tijdens de officiële onafhankelijkheidsceremonie van Congo.

!! Deelname is gratis, maar er zijn slechts 12 plaatsen. Schrijf je dus zeker in via deze link:  https://forms.gle/AufRDrSGszDHAk6R8