Club Kif Kif: Iftargesprek met Green Deen en Philsan Osman: Ecofeminisme en Islam

Tijdstip
donderdag 21 april 2022 - 19:00
locatie
Toko 139, Statiestraat 139, 2600 Berchem

Tijdens deze editie van Club Kif Kif gaan Imaan Snijders en Yasmina Akhandaf van Green Deen in gesprek met Philsan Osman over wat ecofeminisme voor hen betekent en welke plaats de Islam daarin krijgt. Na het gesprek breken we samen de vasten met een vegetarische maaltijd. Er is gelegenheid tot het verrichten van het gebed.

Praktisch

19.00: onthaal
19.15: Iftargesprek
20.30: gelegenheid tot gebed
Breken van de vasten

Inschrijving verplicht via deze link https://www.eventbrite.be/e/tickets-club-kif-kif-iftargesprek-met-green…

Betaling is niet verplicht, maar we moedigen zij die kunnen en willen aan om een vrije bijdrage te leveren. Dit kan via overschrijving op het rekeningnummer BE31 5230 8029 4655.

Sprekers
Yasmina Akhandaf en Imaan Snijders zijn actief bij Green Deen, een Islamitische milieuorganisatie die een duurzame relatie met de natuur wil opbouwen via educatie, actie en reflectie.
Philsan Osman studeert Afrikaanse Talen en Culturen aan de Universiteit Gent, komt uit Somalië en is aspirant schrijfster, activist en community builder. Ze schreef mee aan het boek 'Voor wie willen we zorgen? Ecofeminisme als inspiratiebron.'

Club Kif Kif brengt lotgenoten en bondgenoten rond onze kernthema's: anti-racisme, discriminatie en gelijke kansen. Ook mensen die nieuwsgierig zijn naar onze werking zijn van harte welkom. Op een informele manier leer je ons en elkaar kennen. Elke editie heeft zijn eigen insteek, gekozen door iemand die betrokken is bij Kif Kif. Er is dus steeds een concreet aanbod, maar ook de kans om informeel bij te praten en contacten te leggen.
Alleen of in gezelschap? Kom ont-moeten!