Panelgesprek en expo 'Unseen Asian Stories'

Kif Kif organiseert in samenwerking met Untold Asian Stories een panelgesprek met kunstenaars met Aziatische roots in België. We gaan in gesprek met kunstenaars Noëmi Plateau, Joey Kwan en Hyun De Grande over de hindernissen die zij ervaren in en buiten de kunstwereld.
Tijdstip
maandag 11 april 2022 - 19:30

Het diversiteitsdebat in België wordt vaak verengd tot enkele groepen en gaat regelmatig voorbij aan de grote Aziatische gemeenschap die er hier is. Aziatische gemeenschappen hier blijven onzichtbaar of worden vooral getoond als karikaturen: mensen die vreemd praten of onderdanig zijn. Er zou hierover meer publiek bewustzijn moeten komen om het diversiteitsdebat te verruimen. Daarom organiseert Kif Kif in samenwerking met Untold Asian Stories een panelgesprek en expo met kunstenaars met Aziatische roots in België.

We gaan in gesprek met kunstenaars Noëmi Plateau, Joey Kwan en Hyun De Grande over de hindernissen die zij ervaren in en buiten de kunstwereld. Hebben zij het gevoel dat zij vanwege hun Aziatische roots extra barrières moeten overwinnen? Hoe gaan zij om met stereotyperingen? Waarom is diversiteit in de kunst- en cultuursector zo belangrijk en hoe kan hier naar toe worden gewerkt?

Het panelgesprek en de expo vinden plaats bij Toko139. Toegang is gratis, maar registratie is gewenst:
https://www.eventbrite.be/e/panelgesprek-expo-unseen-asian-stories-tick…

Untold Asian Stories, is een platform voor mensen met Aziatische roots in Vlaanderen opgericht door Ann, Emily en Lotus. Zij delen alledaagse verhalen om een inkijk te geven in het leven van mensen uit de Aziatische gemeenschap in België om misverstanden over deze gemeenschap bij te sturen en stereotypen te doorbreken. Aan de hand van gedeelde verhalen, dromen en aspiraties willen zij mensen verbinden en het gesprek verbreden.

Volg onze sociale mediakanalen voor meer nieuws over het evenement en de kunstenaars.