Bijeenkomst voor lotgenotengroep racisme

Geïnspireerd door de pedagogie van Paulo Freire, Bell Hooks en de psychotherapeut Irvin D. Yalom, willen we in onze lotgenotengroep vanuit onze eigen ervaring en kennis rond racisme emancipatorische en participatieve processen op gang brengen.
Tijdstip
dinsdag 31 mei 2022 - 19:00

Geïnspireerd door de pedagogie van Paulo Freire, Bell Hooks en de psychotherapeut Irvin D. Yalom, willen we in onze lotgenotengroep vanuit onze eigen ervaring en kennis rond racisme emancipatorische en participatieve processen op gang brengen. Taal is daarbij nooit neutraal: we willen zelf betekenis geven aan onze eigen ervaringen waarbij we zoeken naar herkenning en erkenning bij elkaar. We leren niet uit boeken maar van elkaar door elkaar te bevragen en structuren en beslissingen die ons leven onzichtbaar beïnvloeden kritisch in vraag te stellen.

De groep wordt begeleidt door Horia Bali, Gestalt Psychotherapeute uit Borgerhout en actief bij verschillende middenveldorganisaties. Horia zal instaan voor het tot stand brengen van een veilige omgeving waarin iedereen aan het woord kan komen en een eigen inbreng kan doen. Doel is om stapsgewijs te evolueren naar een zelfgeleide groep. De groep richt zich naar mensen die zelf racisme meemaken.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 31 mei. Daar wordt gekeken welke frequentie in de toekomst wenselijk en realistisch is.

Datum: dinsdag 31 mei 2022

Tijd: 19.00 u tot 21.00 u

Locatie: Toko139, Statiestraat 139- 2600 Berchem

Routebeschrijving: http://toko.space/

Kosten: Gratis (inclusief koffie/thee en water)

Inschrijven via eventbrite is gewenst 

https://www.eventbrite.be/e/bijeenkomst-lotgenotengroep-racisme-tickets…

 

Je kan ook je gegevens achterlaten, zodat we je voor een gelijkaardige bijeenkomst persoonlijk kunnen op de hoogte stellen, mocht je niet aanwezig kunnen zijn op 31 mei. Van harte welkom en we zien jullie graag op 31 mei aanstaande!

Initiatiefnemers:

Horia Bali, [email protected], 0472 51 81 81, www.horiabali.be

Kif Kif, [email protected], 0487 33 67 24, www.kifkif.be