Intensieve herfstreeks 'Helend schrijven'

Een herfstreeks waar we samenkomen en schrijven over ervaringen van racisme. Dit gebeurt aan de hand van creatieve schrijfoefeningen.
Tijdstip

Welke superkracht zou je willen bezitten om racisme te bestrijden? Of wat zou je schrijven op een doktersvoorschrift van iemand die racisme heeft meegemaakt?

Als er nu verschillende ideeën door je hoofd razen, dan is Helend Schrijven wellicht iets voor jou.

We komen vier keer samen om te schrijven rond ervaringen van racisme aan de hand van (creatieve) oefeningen en vragen. Er wordt ruimte gemaakt om elkaars werk te verkennen. De reeks is voor iedereen die slachtoffer is van racisme, en dat wil koppelen aan de helende kracht van (samen) schrijven.

Je hoeft geen ervaren schrijver te zijn om mee te doen, want het draait niet om juiste grammatica, perfecte zinsopbouw of correcte spelling. Er zal veel geschreven en besproken worden, je krijgt ook elke week huiswerk mee naar huis. Goesting om enkele weken samen helend en creatief te pennen is dus genoeg. :)

De reeks gaat door op 9 november, 16 november, 23 november en 30 november, telkens van 19u tot 21u30. We komen bijeen in onze creatieve werkplaats Toko139 in Berchem.

Er is een terugkom-moment voorzien op 18 januari.

We organiseren individuele kennismakingsgesprekken op 19 oktober en 2 november tussen 18u en 21u, om af te toetsen wat je verwachtingen zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dit zijn dus geen motivatierondes, en verbinden je niet tot deelname.

Een gesprek duurt niet langer dan 20 minuten, en kan zowel fysiek als online doorgaan.

Interesse? Schrijf je in via de link en Habiba neemt contact met je op om een kennismakingsmoment te prikken.

Andere vragen? [email protected]

Ze kijkt er alvast naar uit je te ontmoeten!

Inschrijven kan via https://www.eventbrite.be/e/tickets-creatieve-herfstreeks-helend-schrij…