Kif Kiftar: Islam en Armoedebestrijding - tvv Burgerplicht vzw

Panelgesprek over Islam en armoedebestrijding gevolg door veganistische Iftarmaaltijd, ten voordele van Burgerplicht vzw
Tijdstip

Tijdens deze editie van Kif Kiftar gaan we in gesprek met Dr. Ercan Çeşmeli, covoorzitter van Burgerplicht, en Farida Zaouad (ervaringsdeskundige in de financiële kwetsbaarheid) over de recente economische crisis en de groeiende armoede. Ook zullen we het hebben over hoe de Islam, meer bepaald de geest van de Ramadan, ons kan helpen om deze uitdagingen aan te pakken.

Na het gesprek breken we samen de vasten met een veganistische maaltijd die verzorgd wordt door Ayeyo's Place. Er is gelegenheid tot het verrichten van het gebed.

Praktisch

19.00: Onthaal

19.30- 20:30: Iftargesprek

20:50: Breken van de vasten (met gelegenheid tot gebed)

Betaling is niet verplicht, zodat iedereen kan deelnemen. We moedigen aan dat degenen die in staat zijn, een vrije bijdrage leveren. De totale kost voor de maaltijd is voor Kif Kif 25 euro. Deze kan ter plekke contant betaald worden of via overschrijving op rekeningnummer BE31 5230 8029 4655. Alle bijdragen worden gedoneerd aan Burgerplicht vzw.

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is en wij voedselverspilling willen vermijden, willen we vragen om ons tijdig te verwittigen als u alsnog niet kan deelnemen.

Sprekers

Dr. Ercan Çeşmeli is covoorzitter van Burgerplicht, een socioculturele organisatie die tijdens de pandemie is opgericht om de hulpbehoevenden in de gezondheidszorg te ondersteunen. Intussen is dit initiatief uitgegroeid tot een vereniging die die solidariteit, participatie, netwerkvorming en verbinding hoog in het vaandel draagt voor een betere toekomst.

Farida Zaouad is spoken word-artiest, Kif Kif contributor en ervaringsdeskundige in de financiële kwetsbaarheid.

Schrijf je in voor deze activiteit via https://www.eventbrite.be/e/tickets-kif-kiftar-islam-en-armoedebestrijd…