Boekvoorstelling en panelgesprek: Kleurrijke verhalen voor rebelse meisjes

Het boek 'Kleurrijke verhalen voor rebelse meisjes' bundelt de portretten van 47 inspirerende vrouwen met migratieachtergrond actief in STEAM. Op deze avond gaan we in gesprek met enkele van deze boeiende namen.
Tijdstip

Vrouwen met migratieachtergrond met een beroep of studie in de wetenschappen, technologie, engineering, kunsten en wiskunde blijven vaak onopgemerkt. Toch bestaan ze, de vrouwelijke IT-ers van kleur, de kunstenaressen met migratieachtergrond, de wetenschapsters van diverse origine. Wat motiveert en wie inspireert hen om geneeskunde te studeren, aan de slag te gaan als onderzoekster of als straatmuzikant door Europa te trekken? Welke drempels kwamen ze tegen in hun carrière als vrouw met migratieachtergrond? Wat doen ze wanneer hun buitenlands diploma niet erkend wordt? Hoe worden ze onderzoekster wanneer geen enkele onderzoekster op hen lijkt?

Het boek 'Kleurrijke verhalen voor rebelse meisjes' bundelt de portretten van 47 inspirerende vrouwen met migratieachtergrond actief in STEAM.

Op deze avond gaan we in gesprek met enkele van deze boeiende namen.

Progamma:

18u30: Onthaal

19u: Verwelkoming Ella vzw, Kif Kif en Untold Asian Stories

19u.10: salongesprek, gehost door Ann Li

20u30: slot(moment)

 

Wanneer? Zaterdag 23 september 2023

Hoe laat? 18u 30 uur tot 21u30

 

De boekvoorstelling en panelgesprek vinden plaats bij Toko139, Statiestraat 139 in Berchem. Toegang is gratis, maar registratie is gewenst.

Registreren kan je via https://www.eventbrite.be/e/boekvoorstelling-en-panelgesprek-kleurrijke…

 

Organisator(en):

Ella vzwuaskif kif