Verdacht: interactieve avond over etnisch profileren in De Roma

Deze avond geven we een stem aan de mensen die in aanraking komen met etnisch profileren. Wat zijn jouw ervaringen? Wat is de impact van etnisch profileren? Wat weten we over etnisch profileren in Belgiƫ? Hoe willen politieke partijen dit probleem oplossen?
Tijdstip
locatie
De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Antwerpen

De Roma, Amnesty International, Kif Kif en Uit De Marge presenteren:

Verdacht: Interactieve avond over etnisch profileren

Hoe voel jij je als de politie jou controleert? Hoe vaak gebeurt dat? Wat als je huidskleur de basis is voor de controle?
Als de politie je controleert omwille van etnische of religieuze kenmerken, zonder objectieve reden, dan is dat etnisch profileren.

Etnisch profileren is onrechtvaardig en slecht politiewerk. Het helpt niets of niemand vooruit. Het is frustrerend voor wie het meemaakt en het versterkt vooroordelen. De politie verliest tegelijk het vertrouwen en verspilt middelen aan onnodige - en onwettige - controles.

Op deze avond gaan we ook in debat met politici: Imade Annouri (Groen), Yasmine Kherbache (sp.a), Liesbeth Homans (N-VA), Bart Somers (Open VLD), Peter Mertens (PVDA) en Nahima Lanjri (CD&V).

Het programma:
20u00: Vertoning van de documentaire 'Verdacht', met getuigenissen over de impact etnisch profileren
21u00: Discussie met het publiek over etnisch profileren in Belgiƫ
21u45: Debat: hoe willen politieke partijen dit probleem bestrijden?
22u30: Einde

Het is de eerste Europese documentaire over de impact van politiecontroles: een KRO-NCRV 2Doc documentaire door Nan Rosens (Rosens Media) i.s.m. Controle Alt Delete.

Wil je alvast meer weten over etnisch profileren, ga dan naar https://www.amnesty-international.be/etnischprofileren