Kif Kif zoomt in: Edward Said

'Kif Kif zoomt in' is een leesclub voor al wie zin heeft om korte teksten te lezen die van historisch belang waren in de geschiedenis van de anti-racistische strijd en de globale dekolonisering van de geesten. De leesclub is vooral bedoeld als een gezellig en inspirerend dompelbad. We zoomen dus samen in op de inhoud van de teksten, en gezien de huidige coronamaatregelen komen we daarvoor online samen op .... Zoom.
Tijdstip
zondag 25 oktober 2020 - 10:30

Ken je dat gevoel, dat er over een historisch belangrijke tekst of speech gesproken wordt en je moet toegeven dat je het nooit gelezen of gezien hebt? Meer nog: je zou het eigenlijk graag willen maar het komt er nooit van. Wel: je bent niet alleen en wij hebben de oplossing gevonden!

We lezen geen volledige boeken, maar wel korte fragmenten. Die korte fragmenten neem je op voorhand even door en tijdens de (online) bijeenkomst wisselen we dan van gedachte. Wat heeft ons geraakt? Brengt het nieuwe inzichten? Zijn er dingen waar je het moeilijk mee hebt? Kan je er iets mee in je eigen leven? Deelname is uiteraard gratis, maar gelieve wel goed op voorhand in te schrijven zodat we je tijdig de tekstfragmenten kunnen doorsturen.

In deze sessie zoomen we in op Edward Said en zijn visie op oriëntalisme.

!! Deelname is gratis, maar er zijn slechts 12 plaatsen. Schrijf je dus zeker in via deze link: 
https://forms.gle/ioJ9cvabF5AkWS996

**

Tijdstip
Zondag 29 oktober 2020 - 10:30

Locatie
Online via Zoom