SOLON LEKKAS TRIO

Authentieke liederen uit Lesbos en Klein Azië
Tijdstip
zondag 24 september 2017 - 00:00
locatie
De Centrale, Ham 72, Gent, 20.00
Tickets vanaf 6 euro via www.uitbureau.be
Solon Lekkas werd in 1946 geboren in Mytilíni (de hoofdstad van Lesbos) waar hij altijd is blijven wonen en waar hij nog steeds woont. Hij wordt algemeen beschouwd als één van de meest traditionele en authentieke zanger uit de regio. Hij is een ongeëvenaarde uitvoerder van de oude traditionele muzikale traditie van het eiland, meerbepaald van de ‘Amanédhes’ of ‘Aman-liederen’ (vandaar ook de naam Kafe Aman, de plek waar de liederen traditioneel warden gezongen), karsilamas-liederen en zeibekiko's, die je enkel en alleen op Lesbos vindt.
Kyriakos Gouventas is een allround muzikant en een gewaardeerd lid van het ‘Thessaloniki Ensemble of Traditional Music’ en van ‘Primavera en Salonico’ van Savina Yannatou.
Ook Vangelis Paschalidis is afkomstig uit Thessaloniki waar hij studeerde aan het Conservatorium. Hij is actief als professioneel muzikant sinds 1997 en heeft ondertussen samengewerkt met o.a. Tony Gatlif, Ross Daly, Savina Yannatou, Alkinoos Ioannidis, Antonis Apergis, Sofia Papazoglou, Christos Tsiamoulis, Sokratis Sinopoulos, Lizeta Kalimeri, Nikos Dimitratos, Gerasimos Andreatos, Mariza Koch, en vele anderen.