USAF #05

Urban Sports & Art Festival
Tijdstip
zaterdag 29 april 2017
locatie
De Centrale, Ham 72, Gent, indoor / outdoor, vanaf 14.00
Rhythm Naturals en De Centrale brengen met deze nieuwe en ondertussen 5e editie van USAF opnieuw een gevarieerd jongerenprogramma, zowel indoor als outdoor. Er staan zoals steeds een waaier aan dansscholen op het programma die het beste van zichzelf komen tonen, een breakdance 2vs2 battle, een 1vs1 beatbox battle, een End of the weak mc battle, boks- en andere workshops (capoeira, …), en toonmomenten van muzikale en andere dansprojecten. Outdoor staat er een free running/parkour installatie en is er plaats voor rope skipping, free style football, wicketball, panna voetbal en street basket.

Afsluiten doen we met een concert (+ cd release) van ‘De Bende’ van ‘Castro’ (aparte tickets!) Een jaar na de succesvolle terugkeer met het album Antidepressiva, verrast Castro met een nieuw project: De Bende. Als één van de grondleggers van de Vlaamse hiphopscene, kroop hij de studio in met 6 gerenomeerde (jazz)muzikanten, collega-MC Sandman en de jonge, beloftevolle zangeres Helena Casella. Het resultaat is een EP met een verse portie jazzy zomervibes met een pikante hiphopsaus.

Co-organisatie: vzw Jong, GymFed (Gymnastiek Federatie), Kapow, Together we stand, de Stroate, ZVC Sportschuur, [email protected], vzw V.O.E.M & Sportdienst Stad Gent.

Vanaf 2 euro/ concert vanaf 5 euro