Kifkiftar: Kunst en Revolutie + Finnisage Poparte Expo - geannuleerd

== Deze activiteit wordt jammer genoeg geannuleerd vanwege de maatregelen rond corona ==

Tijdens dit salongesprek lichten Malikka Bouaissa en Joachim Ben Yakoub lichten hun visie op de maatschappelijke en politieke gebeurtenissen versus kunst (en omgekeerd) in de MENA-regio en de diaspora toe. Dit gebeurt met als decor de expositie POPARTE, waarvan je na het salongesprek ook werken kan kopen. We breken samen de vasten, Kif Kif zorgt voor de maaltijd.

Tijdstip
donderdag 7 mei 2020 - 19:30
locatie
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

Salongesprek: start 19u30
Expositie: bezichtbaar vanaf 19u00
Zonsondergang:+/- 21u15

De toegang is gratis, maar gelieve wel in te schrijven via deze link: https://forms.gle/YwRtNtmk2PmUDqw26

Malikka Bouaissa is curator van de expositie POPARTE en oprichtster van het artistiek platform AL.ARTE. die artistieke en culturele evenementen, exposities en projecten organiseert.

Joachim Ben Yakoub is schrijver, onderzoeker en docent verbonden aan UGent (menarg en s:pam) en Sint Lucas Antwerpen die een praxis bouwt rond de relatie tussen politiek en kunst.

AL.ARTE belicht met haar expositie POPARTE de bruisende creativiteit van kunstenaars uit de MENA-regio en de diaspora. De focus ligt op kunstenaars die door middel van beeldende kunst hun eigen tradities, omgeving en identiteit uitbeelden. Tegelijk laten ze zich inspireren door de kunstbeweging popart. Deze stroming ontstond in de jaren vijftig door westerse kunstenaars, die banale objecten uit de consumptiemaatschappij of massacultuur tot kunstvoorwerpen herleiden. De rode draad in de expositie is de zoektocht naar een eigen identiteit in een globaliserende en consumptiegerichte wereld waarin een imperialistische monocultuur de bovenhand dreigt te krijgen.

Wie in stereotypen denkt over popart uit deze immense en verscheiden regio komt bedrogen uit. Een nieuwe generatie kunstenaars overstijgt de clichés over de MENA en laat zich inspireren door de rijke visuele culturen, de maatschappelijke en politieke gebeurtenissen en de invloed van globalisatie.