SPEAK UP for YOUR Rights in De Roma: Mensenrechten onder druk

De dag na Internationale Dag van de Mensenrechten brengen we in De Roma verschillende cases onder de aandacht waarbij mensenrechten geschonden worden, maar laten we ook zien wat de kracht van het woord kan zijn. Doorheen de avond heb je de kans om een brief te schrijven voor mensen in nood. Afsluiten doen we met een boeiend panelgesprek.
Tijdstip
woensdag 11 december 2019 - 20:00
locatie
De Roma, Turnhoutsebaan 286, Antwerpen

Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. De afgelopen jaren hebben we de opkomst gezien van autoritaire leiders die een anti-mensenrechtenbeleid voeren en de weg plaveien voor seksisme, homofobie, racisme en autoritarisme.

Maar ook in België staan mensenrechten meer en meer onder druk. Burgers die niet meer mogen staken en betogen, godsdienstvrijheid die verder wordt beknot, mensen die worden ontslagen omwille van een democratische mening om maar enkele voorbeelden te noemen. Het jaarrapport van 2018 van UNIA rond mensenrechten laat zien dat we er lang nog niet zijn. De nieuwe Vlaamse regering heeft zelfs beslist zich uit UNIA terug te trekken. Ook Amnesty International luidde de alarmbel naar aanleiding van de 70ste verjaardag van de universele verklaring van de rechten van de mens.

Hoog tijd dus voor een diepgravende avond rond de wijze waarop we onze mensenrechten beter kunnen beschermen.

**

Neem zeker ook een kijkje bij de infostand van 11.11.11 over changemakers en de krimpende ruimte voor mensenrechten.
www.11.be/changemakers

Een samenwerking tussen Amnesty International Vlaanderen, Beweging.net Antwerpen, Curieus, Fedactio, Kif Kif, 11.11.11 & De Roma.