Armoededossier

Dat 2010 het ‘Jaar van de Armoede’ is, zult u geweten hebben. Ook Kif Kif doet geheel in eigen stijl een boekje open over armoede in België. Voorbij kurkdroge cijfers, maar ook voorbij vrijblijvende anekdotiek, willen we een aantal structurele problemen signaleren over verschillende domeinen heen.

Artikels

28/06/2012 - 01:00 Floris Cavyn

Telkens John D. de deur van zijn rijwoning opentrok, prikkelde een geurloze walm van armoede zijn neusgaten en moest hij niezen. Hij leek lange tijd veroordeeld tot een leven binnenshuis, 'want buiten woedde de oorlog'. De geweerschoten die John dagelijks hoorde, bevestigden de angst...

23/12/2011 - 08:41 Joke Clijsters

Ondanks goedbedoelde en groots opgezette liefdadigheidsacties zoals Music For Life, dat onze steden en pleinen bezet met zotgedraaide radiomakers, hebben die geen ander succes dan een deugddoend klopje op onze eigen borst en één op de schouders van de initiatiefnemers.

25/05/2011 - 11:12 Joke Clijsters

De N-VA is de antithese van‘Lukaku's school. Dit programma weerspiegelt een realiteit die de N-VA moeilijk kan of wil begrijpen. Zij denken nog steeds dat Vlaanderen monocultureel en blank is.

07/02/2011 - 21:04 Joke Clijsters

Een interview met Francine Mestrum kon in ons dossier rond armoede niet ontbreken. Ze is doctor in de Sociale Wetenschappen en werkt als lector aan de Université Libre de Bruxelles, internationaal consultant voor Afrikaanse overheden en lid van de internationale raad van het Wereld Sociaal Forum.