Populisme

Populisme is helemaal terug van weggeweest. Trump, Wilders, Le Pen,... ze halen vele stemmen op en komen in machtsposities terecht. Kif Kif wil dan ook de moeite doen om het fenomeen van 'populisme' grondiger te bestuderen.

Artikels

21/06/2017 - 11:40 Mohamed El Khalfioui

In de mainstreammedia wordt het begrip populisme te pas en onpas gebruikt. Het is een containerbegrip geworden met weinig inhoud. De Nederlandse politicoloog Cas Mudde en de Chileense politicoloog Cristóbal Rovira Kaltwasser willen met hun boek ‘Populisme’ het begrip definiëren.

18/12/2014 - 16:42 Ico Maly

Hart boven Hard is, tot spijt van wie het benijdt, goed op weg om een historisch fenomeen te worden in onze contreien. Aldus Ico Maly (Kif Kif) in een reflectie over de claim dat Hart boven hard een 'mantelorganisatie' zou zijn van de vakbonden die onterecht de ongebonden burger voor zijn kar spant.

31/12/2012 - 11:58 Jan Blommaert

De N-VA is weeral boos. De N-VA is, eigenlijk, altijd boos. Het doelwit van de gram van De Wever, Jambon, Bracke en co is, weinig verrassend, Koning Albert II. Nu ja, eigenlijk is het doelwit de vertrouwde Elio Di Rupo, want de Kersttoespraak werd voorafgaand enkel door de Premier goedgekeurd.