Auteur: Karen Schets

11/01/2024 - 16:28 Karen Schets

Waheeda Shadood beschrijft in ‘Leven in termijnen’ hoe ze de regie over haar leven probeert terug te krijgen na het krijgen van de diagnose uitgezaaide kanker. Al vanaf het voorwoord leren we dat de auteur een ‘ingebakken veerkracht’ en onwaarschijnlijk doorzettingsvermogen bezit: dit boek zou koste wat kost geschreven worden, en maar goed ook.

02/02/2023 - 14:19 Karen Schets

De Syrische auteur Samar Yazbek bewees al met haar vorige boeken, 'De blauwe pen' en 'Vrouw onder vuur', dat je als lezer maar beter een sterke maag hebt. Ook nu slaagt ze erin de Syrische werkelijkheid met al haar gruwelijkheden, maar ook in al haar pracht, de huiskamer binnen te brengen. Haar beeldende beschrijvingen schetsen de realiteit van een afgelegen dorp, ver weg van de oorlog, maar die tegelijkertijd beangstigend dichtbij is.

24/11/2022 - 14:02 Karen Schets

Yassine M. stak op 10 november in Brussel een politieagent dood, nadat hij niet de psychische hulp kreeg die hij nodig had. Yannick V. verzamelde tientallen illegale wapens en werd tijdens een huiszoeking naar rechts-extremisme doodgeschoten. Karen Schets schreef een gedicht over het verschil in woordgebruik in de media over deze twee mannen, die beiden ernstig van het rechte pad afraakten.

03/11/2022 - 14:51 Karen Schets

Met zijn nieuwe roman ‘De laatste witte man’ neemt Palestijns auteur Mohsin Hamid de lezer mee in een bevreemdende en veranderende wereld. Een wereld waarin witte mensen plots van kleur zijn. Hamid ontroert en roept bij de – al dan niet witte – lezer een hele resem vragen op.