Access card 02.DEC.12 Viage @Diwan Awards

Afgelopen zondag trok Kif Kif naar Brussel voor een dag vol BMgisch Marokkaans talent; de modeshow 'For the love of Caftan' de uitreiking van de Diwan Awards en een live optreden van marokkaans popidool Saad Lamjarred.
Access card 02.DEC.12 Viage  @Diwan Awards

Dit jaar vielen Taoufik Amzili, Rachida Aziz, Sanae Jah, Arid, Al Ikram en Loutfi Belghmidi in de prijzen. Zij sleepten de award voor beste persoonlijkheid , vrouw, sport(s)ter, startende onderneming, vereniging en kunstenaar van het jaar in de wacht.

 

De inkomkaart vermelde drie gebeurtenissen; Passion for Caftan, uitreiking van de Diwan Awards en een live optreden van marokkaans popidool Saad Lamjarred. Het eerste deel van de dag begon in schoonheid met de modeshow ‘For the love of Caftan’. Een kaftan is een lange avondjurk met breed uitlopende mouwen, die in het Midden- Oosten en de Maghreb (regio in Noord- Afrika) gedragen wordt. Op het podium in viage Bruxelles verschenen de creaties van een tiental Marokkaanse ontwerpers waaronder Siham Elhabti, Najat Yachou en Amine Mrani

In de namiddag werden de Diwan Awards uitgereikt. De Diwan Awards worden georganisseerd door vzw Divers-City. Fatima Abbach en Said El Maliji kregen daarbij hulp van communicatiespecialist, ondernemer en oud-journalist Christophe Sokal.

De Diwan Awards zetten de vaardigheden, het traject of de opmerkelijke acties evenals de goede praktijken in de Belgische- Marokkaanse gemeenschap in de kijker. Hiernaast heeft het ook als doel een meerwaarde te bieden in termen van het imago van de gemeenschap maar ook dat van de individuele leden in de ogen van de rest van de samenleving.

Dit jaar vielen Taoufik Amzili, Rachida Aziz, Sanae Jah, Arid, Al Ikram en Loutfi Belghmidi in de prijzen. Zij sleepten de award voor beste persoonlijkheid , vrouw, sport(s)ter, startende onderneming, vereniging en kunstenaar van het jaar in de wacht.

De jury reikt ook een speciale juryprijs uit waarmee er een persoonlijkheid of een structuur die door hun actie(s) hebben bijgedragen aan de uitstraling van de belgisch- Marokkaanse gemeenschap in de kijker wordt gezet. Hiervan mocht Mohamed Mechbal de trotse ontvanger zijn.

Tijdens de intermezzo’s konden we genieten van diverse optredens waaronder een opvallende vertoning van de The Hoochen Crew (check live beelden op Kif Kif TV). De Crew bestaat uit zes actievelingen met als hobby breakdance. Ze zijn meerdere keren BE.NE.LUX kampioen geweest en vertegenwoordigen België in belangrijke wedstrijden.

Als afsluiter konden we genieten van een live optreden van Saad Lamjarred. Deze jonge ster werd geboren op 7 april 1985 in Rabat, Marokko. Hij is de zoon van de populaire actrice Nezha Regragui en bekende zanger Bachir Abdoe. Van kinds af aan probeert hij in de voetsporen van zijn vader te treden. In 2007 trok hij voor het eerst de aandacht van het Marokkaanse en Arabische publiek toen hij deelnam aan een wedstrijd uitgezonden op de Libanese zender ‘Futur TV’. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een waar idool.

Voor de vijfde editie van dit evenement is nog geen programma opgesteld. Wel gaat deze door op zaterdag 13 april 2013. Houd deze datum alvast vrij in je agenda en hou de website in de gaten: www.diwanawards.be