Antwoord van Etienne Vermeersch aan Samira Azabar: mogen we niet samen proberen ook in detail elkaar beter te begrijpen?

De essentie van mijn betoog bestaat in acht uitspraken uit de Koran die ik beschouw als strijdig met uw bewering dat volgens dat boek de vrouw gelijk is aan de man. Mijn betoog wordt ondersteund door te verwijzen naar (moslim) islamgeleerden die mijn interpretatie bevestigen.
Antwoord van Etienne Vermeersch aan Samira Azabar: moge

Zonder argumenten is dat gewoon het vertonen van minachting voor de opponent.

 

Geachte Mevrouw Azabar,

De essentie van mijn betoog bestaat in acht uitspraken uit de Koran die ik beschouw als strijdig met uw bewering dat volgens dat boek de vrouw gelijk is aan de man. Mijn betoog wordt ondersteund door te verwijzen naar (moslim) islamgeleerden (ook uit de 20ste eeuw) die mijn interpretatie van die teksten bevestigen.

U (maar u bent niet alleen) antwoordt daarop door over mij te spreken en in algemene termen te zeggen dat ik het allemaal niet goed ken of begrijp. Dat kan iedereen over iedereen zeggen. Zonder argumenten is dat gewoon het vertonen van minachting voor de opponent.

Ik had dat van u (als moslima) niet verwacht. Overigens heb ik u altijd met respect bejegend. De discussie moet niet over mij gaan - ik ben totaal onbelangrijk - .

De vraag is of de beweringen die ik naar voren breng al dan niet correct of plausibel zijn. Een eerlijke discussie hierover kan alleen door ze punt voor punt te analyseren en eventueel te weerleggen.

Van al degenen die hier en in DWM kritiek hebben uitgeoefend, is er niemand die dat gedaan heeft. Mag ik daaruit besluiten dat niemand het kan?

Bvb. de koran staat toe dat men geslachtsonrijpe meisjes uithuwelijkt. Doorheen de hele islamgeschiedenis is dat feitelijk ook gebeurd; nu nog o.a. in Iran en Soedan.

Hebben die allemaal de koran verkeerd begrepen? Ik citeer Shariah-geleerden uit de 20ste eeuw die zelfs betogen dat men met die meisjes seks mag hebben. Weet u het beter dan zij?

Of bent u van mening dat dit voorschrift vrouwvriendelijk is? Dat is uw recht, maar a.u.b. zeg dat dan.

Dezelfde analyse kan men maken over de zeven andere koranpassussen die ik vermeld. 

Ik stel voor dat we er even van uitgaan dat ik een slechterik en een dommerik ben; dat hoeft dan niet meer herhaald te worden. Maar kunt u daarna overgaan tot het punt voor punt bespreken van die citaten, met de vermelding of u de commentaren van islamgeleerden eveneens dom vindt en ten slotte of die passussen al dan niet vrouwvriendelijk zijn? Ik heb nooit de bedoeling gehad u te krenken, maar mogen we niet samen proberen ook in detail elkaar beter te begrijpen?

Etienne Vermeersch 

 

>>> Lees hier de brief van Samira Azabar (Motief vzw)