Begraven sporen

Hassna El Gazuani onderzoekt in haar documentaire 'Begraven Sporen' de weg die haar vader aflegde van zijn Marokkaanse geboortedorp Tasift naar Antwerpen.
Begraven sporen
 

Hassna El Gazuani onderzoekt in  haar documentaire 'Begraven Sporen' de weg die haar vader aflegde van zijn Marokkaanse geboortedorp Tasift naar Antwerpen. Hassna verloor haar vader toen ze twee was. Slechts een paar familiefoto’s en enkele verhalen bepaalden het beeld dat ze van hem had: een man in een pak, die zeer geliefd was. Door deze film te maken probeert ze haar eigen beeld te vormen.

REGIE  & MONTAGE: HASSNA EL GAZUANI; GENRE: DOCUMENTAIRE; 2014; BELGIË, MAROKKO; 45 MIN; NEDERLANDS EN ARABISCH GESPR. NED. ONDERTIT; MET STEUN VAN STAD ANTWERPEN

trailer: www.youtube.com/watch?v=UDgjYqCl4EA&feature=youtu.be&app=desktop

Facebook: www.facebook.com/events/1556526864579481/?fref=ts

 

Fistful of memories

Omar is een talentvolle 18-jarige bokser van Marokkaanse origine. Zijn eenvoudige familie heeft veel opgeofferd om hem zijn talent te laten ontwikkelen. Op school krijgen Omar en zijn klasgenoten de opdracht om een voordracht voor te bereiden over 50 jaar migratie in Hoboken. Omar moet samenwerken met Mesut, Ine en Rachid. Dat is niet evident, want de jongeren hebben op het eerste zicht niet veel met elkaar gemeen. Doordat Omar opzoek gaat naar zijn verleden, ontdekt hij de verborgen geschiedenis van zijn voorouders. Zijn overgrootvader en diens zoon waren verhalen vertellers in Marokko. Maar zijn opa moest deze traditie opgeven om te komen werken als arbeider in de Metallurgie in Hoboken, een keuze die hij noodgedwongen nam met het oog op een betere toekomst. Deze zoektocht zal een bron van inspiratie zijn voor Omar. Zal hij de wens van zijn vader vervullen, of zal hij zijn eigen pad bewandelen? Het is een verhaal over vriendschap, passie, identiteit, vooroordelen en bovenal migratie.

trailer: www.youtube.com/watch?v=ezkPVBFFk5A

 

REGIE  & MONTAGE: ANDRES LUBBERT; CO-SCENARIST: FIKRY EL AZZOUZI; GENRE: KORTFILM; 2014; ACTEURS: NABIL MALLAT, MOSTAFA BEKERROUM, MICHAEL DE COCK EN JONGEREN UIT HOBOKEN EN ANTWERPEN VAN VERSCHILLENDE ORIGINE; BELGIË, MAROKKO; 40 MIN; NEDERLANDS EN ARABISCH GESPR. NED. ONDERTIT; EEN PRODUCTIE VAN UITHUIS HOBOKEN, WWW.UITHUISHOBOKEN.BE; MET STEUN VAN STAD ANTWERPEN

 

Van meeloper tot ambassadeur

Samir Taif was als puber een probleemjongere. Hij werkte zich keer op keer in nesten en werd op elke school buiten gegooid. Momenteel is Samir bezig met een opleiding jeugd- en gehandicaptenzorg, zet hij zich in voor zijn buurt, werkt hij als journalist bij Stampmedia en doet hij aan vrijwilligerswerk. Hoe en wanneer maakt een jongere als Samir de keuze om zich te beteren? In de minidocumentaire spraken we met enkele oud-begeleiders en nieuwe collega's van Samir om te achterhalen wat een jongere uit Antwerpen-Noord aanzet tot zo een extreme verandering.

VAN EN MET: SAMIR TAIF, MIEK THIEREN, TOM CORTHAUT, BERT ROYMANS I.S.M. C.H.I.P.S. STAMPMEDIA; GENRE: REPORTAGE, MINI-DOCUMENTAIRE; 2014; NED. GESPR.