Ceci n’ est PAS EEN PICNIC

Waarom muren optrekken tussen mensen en tussen regio’s? Waarom de solidariteit verdringen door wedijver en egoïsme? Wie wordt er beter van dat mensen tegen elkaar worden opgezet? Het is genoeg geweest. We zijn Vlaming, Brusselaar of Waal, we zijn Belgen en wereldburgers. In onze naam forceren de separatisten een splitsing van het land die de sociale zekerheid op de helling zet. In onze naam propageren zij een gesloten cultuur die alles herleidt tot één aspect: de taal. Wij laten luid horen: Niet in onze naam!
Een Belgische dag van de solidariteit, een eenheidsinitiatief van burgers en sociale, culturele en studentenorganisaties Waarom muren optrekken tussen mensen en tussen regio’s? Waarom de solidariteit verdringen door wedijver en egoïsme? Wie wordt er beter van dat mensen tegen elkaar worden opgezet? Het is genoeg geweest. We zijn Vlaming, Brusselaar of Waal, we zijn Belgen en wereldburgers. In onze naam forceren de separatisten een splitsing van het land die de sociale zekerheid op de helling zet. In onze naam propageren zij een gesloten cultuur die alles herleidt tot één aspect: de taal. Wij laten luid horen: Niet in onze naam! Door de handen in elkaar te slaan, bouwen mensen toekomst. Daar slagen de politici niet meer in. Nu wordt het land door onverdraagzaamheid geteisterd. De splitsingsrage duwt andere visies op het samenleven opzij, als een bullebak. Dat holt de democratie uit. Op 7 mei protesteren wij. Tegen de stilstand, tegen de onwil, tegen de verzieking van de politiek. Op 7 mei picknicken wij. Als uitdrukking van eendracht en samenhorigheid. Op 7 mei ligt ons hart op onze tong.
 
Ons land is het hart van Europa. Wij willen een België van 11 miljoen gelijke burgers. Wij willen dat elk kind gelijke kansen krijgt, ongeacht het gewest waarin het geboren is. Een pensioen wordt niet uitgekeerd op basis van iemands taal, maar op basis van gelijke rechten. En iedere werkloze heeft gelijke rechten. Het kan ook niet dat de Brusselaars als minderwaardige burgers behandeld worden, dat hun stad onder voogdij geplaatst wordt. Zij hebben recht op een volwaardig gewest. Wij laten de bevolking en de welvaart niet gijzelen door kortzichtige politiek. Wij willen een sociale staatshervorming. Van onder uit halen wij het land uit de impasse.
 
- Omdat een sterke federale sociale zekerheid zorgt voor de sociale bescherming van iedereen.
- Omdat de samenleving kleurrijk en veelzijdig is.
- Omdat tweetaligheid en meertaligheid unieke troeven zijn.
- Omdat een federale kieskring de eenheid versterkt.
AFSPRAAK: 7 mei Brussel  12 u: Onthaal Albert 2-laan Brussel (Noordstation).
 13 u: Geanimeerde betoging naar het park van Koekelberg. 
  15 u: Volksparlement en volkspicknick in het park van Koekelberg.    info: www.nietinonzenaam.be. Zie affiche