De Trommelaars

Met De Trommelaars , een autobiografisch theatermonoloog, keert Jamal Kazza terug naar zijn oorsprong en herbeleeft bewust de ene na de andere herinnering.
De Trommelaars
 

Auteur/Acteur: Jamal Kazza(‘Pasta met Munt’ theaterproductie anno 2013-2014, ‘Nasreddin Hodja & zijn reizigers’ (2014, bundel van verhalen en poëzie, ihkv 50 jaar migratie Turkse gemeenschap & voormalig winnaar van de interculturele Kif Kif Literatuur Award)

Regisseur: Georges Comhair(Yawar)

Met De Trommelaars , een autobiografisch theatermonoloog, keert Jamal Kazza terug naar zijn oorsprong en herbeleeft bewust de ene na de andere herinnering. Met de gelaagdheid van de Nederlandse taal (poëzie, proza, speech, kortverhalen….) in combinatie met een sober maar prachtig decor, neemt hij zijn publiek mee op reis in een wereld die zelden bezocht noch begrepen wordt.

Wat bij aanvang strikt de eigenheid van de Marokkaanse cultuur of migratiegeschiedenis lijkt te zijn, groeit doorheen de voorstelling tot een universeel humaan verhaal. Waarin elke toeschouwer zichzelf ontmoet en een eigen invulling geeft aan De Trommelaars. Hoe gezinsconflicten kunnen escaleren tot ontwrichting en blijvende dualiteit, vriendschappen of dierbaren uit het oog maar daarom niet uit het hart verdwijnen, volwassenwording gepaard gaat met pure nostalgie, een rouwproces gestaag verloopt of ouderdom ons allen opwacht...

De Trommelaarsdraagt als het ware een tijdloos gewaad (djelleba) dat zeker heden ten dage een mooi, warm tegenlicht werpt op de toenemende verrechtsing of polarisering in onze samenleving. Cultuurcentra en middelbare of hogescholen beschikken over de ideale, publieke ‘huiskamer’ om meer of opnieuw tot verbondenheid te komen.

Van mens tot mens…

 

Voor meer info:

Jamal Kazza / [email protected]