Geachte Geena Lisa

Onlangs zag ik je foto weer in heel wat bladen. Je had namelijk nieuws: je wordt het nieuwe gezicht van Sodastream! Het lijkt er echter op dat de journalisten je een stel relevante vragen vergaten te stellen.
Door: Johanna - 17/05/2011 - 11:18
Geachte Geena Lisa

Kies jij voor mensenrechten of kies jij voor illegale nederzettingen?

 

Onlangs zag ik je foto weer in heel wat bladen. Je had namelijk nieuws: je wordt het nieuwe gezicht van Sodastream! Het lijkt er echter op dat de journalisten je een stel relevante vragen vergaten te stellen. Sta je me toe je wat bijkomende vragen te stellen?

Hier komen ze: Heb je er bewust voor gekozen om het uithangbord te worden van een bedrijf wiens productie voorheen volledig en nu gedeeltelijk in fabrieken in illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever gebeuren? Ben jij dan ook het gezicht van het zionistische gedachtengoed om Palestijnen uit hun huizen, van hun land, uit hun dorp te verdrijven om er dan productie-eenheden neer te poten? Kies jij voor mensenrechten of kies jij voor illegale nederzettingen? Kies jij voor een onderhandelde oplossing in Palestina of kies jij voor het creëren van voldongen feiten in strijd met het internationaal recht? Kies jij voor goedkope grond voor Israelische bedrijven of kies jij voor respect voor de Palestijnse bewoners van het land? Kies jij voor de illegale muur of kies jij voor bruggen bouwen?

 Zo dat zijn een heleboel vragen, ik kijk uit naar je antwoord. Dit kan wat mij betreft op verschillende manieren, per brief, per debat, of misschien lees ik wel meer over je keuze in één of ander magazine. Veel groetjes van Johanna

Meer info, zie bijlage