Herinnering: Oproep tot aanwezigheid op de Gentse gemeenteraadszitting VANAVOND om 19u

Op de agenda van de Gentse gemeenteraadszitting van vanavond (maandag 27 mei 2013) om 19u00 staat ter bespreking het burgerinitiatief voor de intrekking van het stedelijk verbod betreffende het dragen van uiterlijke kentekenen door personeelsleden die de stad vertegenwoordigen.
Herinnering: Oproep tot aanwezigheid op de Gentse gemee
 

Op de agenda van de Gentse gemeenteraadszitting van vanavond (maandag 27 mei 2013) om 19u00 staat ter bespreking het burgerinitiatief voor de intrekking van het stedelijk verbod betreffende het dragen van uiterlijke kentekenen van religieuze, levensbeschouwelijke, filosofische, ideologische of politieke aard door personeelsleden die de stad vertegenwoordigen ten aanzien van derden (in de volksmond het hoofddoekenverbod genoemd). Voor het burgerinitiatief heeft het Minderhedenforum samen met meer dan 50 middenveldorganisaties op minder dan 3 weken tijd in totaal minder dan 3 weken tijd 10.646 handtekeningen van Gentenaars verzameld die het initiatief steunden.

Twee initiatiefneemsters (Gentse burgers) zullen gedurende maximaal 15 minuten het woord krijgen om het voorstel van het burgerinitiatief toe te lichten op de gemeenteraadszitting. Vervolgens krijgen alle politieke fracties de mogelijkheid om hierop te reageren. Hierna wordt beslist welke gevolg de gemeenteraad aan het voorstel van het burgerinitiatief wordt gegeven. Ofwel wordt beslist om over te gaan tot de stemming ofwel wordt beslist om een commissie samen te stellen die het voorstel nader zal onderzoeken. Normaliter wordt er na de toelichting en het politiek debat onmiddellijk overgegaan tot een stemming tot intrekking van het verbod betreffende het dragen van uiterlijke kentekenen van religieuze, levensbeschouwelijke, filosofische, ideologische of politieke aard door personeelsleden van de stad Gent.

Omdat de gemeenteraadszitting van vanavond 27 mei 2013 de bekroning is van het engagement en harde werk van de organisaties en individuen die hun schouders hebben gezet onder het burgerinitiatief, doet het Minderhedenforum namens hen een warme oproep om aanwezig te zijn op deze gemeenteraadszitting waarbij voor de eerste keer in België een zulk verbod zal ingetrokken worden. Gelieve deze mail dan ook naar anderen binnen je netwerk door te mailen. Met onze aanwezigheid kunnen we enerzijds de initiatiefneemsters steunen die het woord zullen voeren in de gemeenteraad en anderzijds geven we een signaal aan de politiek en de samenleving van onze betrokkenheid bij het lokaal beleid als actieve burgers.

 

Praktisch:

 

Waar: Stadhuis, botermarkt 1 (Gent)

Wanneer: maandag 27 mei 2013 om 19u00 stipt

 

Middenveldorganisaties die het burgerinitiatief steunen: Minderhedenforum vzw, Al Minara vzw, Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims (VOEM), Turkse Unie van Belgi�, Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen (FZOVL), Federatie van Marokkaanse Verenigingen, Federation Of Anglophone Africans In Belgium, BOEH!, Grote Moskee Gent, Moskee Al Fath , Al Markaz At-Tarbawi Moskee, Fatih Moskee, Tevhid Camii, Ensarija vzw, IhVak vzw, Oqba bin Nafi Moskee, Moslim Advies Punt, De Toekomst vzw, Gentse Lentegroep, Demos vzw, Vrouwen Overleg Komitee, VAKA Gent, Werkgroep Neutraliteit.be, Intercultureel Netwerk Gent, Samenlevingsopbouw Gent, FEL (feministische vorming en actie), My Choise not Yours, Intercultureel Netwerk Gent , KifKif vzw, Divers&Actief , Ella vzw, Hand-in-Hand tegen Racisme vzw, Vlaams Intercultureel Centrum Protestantse Rabotkerk, Islamitisch Cultureel Centrum , Al Abrar Badr vzw, Averroes vzw, HarHar, Al Abrar Badr, Akabe, Glbahcesi Vakfi, Rots in de branding, Adrenaline vzw, Motief vzw, An-Niyaa, Al Ihsan, Imra Arabia, Rota en Al Wasatiya. 

>>> 

 

Lees ook: Veel steun voor anti-hoofddoekenverbok actie in Gent