Intercultureel of apart?

Tgv. deze studiedag nemen we het gangbare Vlaamse diversiteitsbeleid kritisch onder de loep. Neigt het huidig beleid niet eerder naar een uitsluitingsbeleid? Stimuleert het beleid het ‘wij-zij denken’? Moeten mensen van diverse, etnische origine niet eerder gestimuleerd worden aan te sluiten bij het autochtone verenigingsleven, i.p.v. aparte organisaties op te richten? Wordt het niet hoogtijd om te kiezen voor een intercultureel i.p.v. een apart beleid?
Een kritische kijk op het Vlaamse diversiteitsbeleid. Tgv. deze studiedag nemen we het gangbare Vlaamse diversiteitsbeleid kritisch onder de loep. Neigt het huidig beleid niet eerder naar een uitsluitingsbeleid? Stimuleert het beleid het ‘wij-zij denken’?  Moeten mensen van diverse, etnische origine niet eerder gestimuleerd worden aan te sluiten bij het autochtone verenigingsleven, i.p.v. aparte organisaties op te richten? Wordt het niet hoogtijd om te kiezen voor een intercultureel i.p.v. een apart beleid? Na een plenair gedeelte werken we verder in vier werkgroepen. Het volledig programma en meer informatie vindt u in bijlage. De inkom voor de studiedag bedraagt €5 voor leden en lidorganisaties en €8 voor niet-leden.
Inschrijven is verplicht en dit vóór 25 maart 2011. Gelieve bijgevoegde inschrijvingsstrook te versturen naar: [email protected] of naar Masereelfonds, Filips Van Arteveldestraat 35, 9000 Gent of bel naar 09/225 38 53 (algemeen informatiepunt). Wanneer: Zaterdag 2 april 2011, van 13u tot 17u Waar: De Punt, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge (http://www.depunt.be/wegbeschrijving)