Kevin Hart: comedy voor iedereen

Wie in het publiek zat zondagavond en rondkeek zou iets zijn opgevallen: een zeer divers publiek. Divers in leeftijd, gender, sociale klasse, culturele achtergrond, … Het was als het ware een weerspiegeling van de Belgische bevolking en dit zie je zelden op tv of bij andere comedy shows.
Kevin Hart: comedy voor iedereen

Gezien de woelige tijden en op de steeds luider klinkende sceptische stemmen die zich afvragen of we wel met z’n allen kunnen samenleven, had Kevin Hart een antwoord: "If we can laugh together, we can live together!"

 

Kevin Hart is hot! Alles wat deze 36-jarige comedian, acteur, model en fitnessmaniak momenteel aanraakt verandert in goud. Hij behoort ondertussen tot de imposante lijst comedians die de overstap naar film maakten. Na Richard Pryror, Eddie Murphy, Chris Tucker, Martin Lawrence, Chris Rock en Dave Chappelle is Kevin Hart de volgende comedian die in Hollywood en ver daarbuiten bezig is met een opmars op het grote scherm. In navolging van Soul Plane, Think Like A Man, Act Like A Lady (1 & 2) lijkt zijn internationaal doorbraak met Ride Along 2 er te komen. Of toch bij het grote publiek dat nog geen kennis had gemaakt met het fenomeen Kevin Hart.

Zondag 31 januari was het zover en kwam hij naar Antwerpen, de volgende stop van zijn What Now? wereldtournee. In de voormiddag maakt hij een korte tussenstop in de Kinepolis waar hij fans verraste tijdens de première van Ride Along 2, waarin hij naast Ice Cube (voormalig lid van de legendarische hiphop groep N.W.A.) speelt. Ride Along 2 stootte in de Verenigde Staten de nieuwste Star Wars van de eerste plek.

Kevin Hart en zijn fans

Kevin Hart is een van de weinigen celebs die zo nauw bij zijn fans staat. Hij post regelmatig video’s en live uitzendingen via zijn sociale mediakanalen. Zo waagt hij zich ook aan allerlei Youtube-uitdagingen of daagt hij zelf fans uit. Waar Kevin Hart zich ook bevindt, staat hij in contact met zijn fans.

Sportpaleis What Now?

En zijn fans belonen hem hiervoor met grote opkomsten voor zowel zijn films als zijn wereldtournee. Om halfnegen zat een uitverkocht Sportpaleis vol verwachting klaar. Joey Wells opende de avond met “You guys should have seen your faces, you were all expecting Kevin but got me instead!”. Joey Wells, had gelijk want hoewel The Plastic Cup Boyz Will Spank Horton en Na’im Lynn het publiek mee hadden met gedurfde thema’s, was het duidelijk dat het publiek er maar voor één man was: Kevin Hart. Toen hij rond kwart na negen opkwam was het gelijk raak! Op zijn manier bracht hij persoonlijke verhalen naar voren met puzzelstukjes die op hun plek vielen naarmate de avond vorderde, terwijl hij het publiek meermaals aan het klappen kreeg. Het ging over angsten, zijn gezin en hoe soms de waarheid te stom klinkt om als geloofwaardig over te komen.

Een uur gevuld met gelach vloog voorbij en toen hij zijn show eindigde met de belofte om zeker terug te keren naar Antwerpen, kon je als liefhebber alvast je geluk niet op!

Een divers publiek

Wie in het publiek zat zondagavond en rondkeek zou iets zijn opgevallen: een zeer divers publiek. Divers in leeftijd, gender, sociale klasse, culturele achtergrond, classy, fancy, urban, geeks… Het was als het ware een weerspiegeling van de Belgische bevolking en dit zie je zelden op tv of bij andere comedy shows.

Gezien de woelige tijden en op de steeds luider klinkende sceptische stemmen die zich afvragen of we wel met z’n allen kunnen samenleven, had Kevin Hart een antwoord: "If we can laugh together, we can live together!" Kort en bondig, maar de kracht van zijn zin werd duidelijk als je rondkeek, want we zaten er met z’n allen, verschillend in vele opzichten, maar met hetzelfde doel: we wilden lachen!

De afgelopen maanden hebben we in Europa gezocht naar een stem, een leider die ons als Mozes zou gaan leiden, maar we kwamen niet verder dan oorlogstaal en angstzaaiers. We hadden Kevin Hart sneller naar Antwerpen moeten halen!

Onlangs vroeg men jongeren tussen 15 en 21 jaar wat hun prioriteiten zijn wat betreft de samenleving en ze waren duidelijk: het hoe en waarom van samenleven in diversiteit.

De afgelopen maanden waren we vergeten hoe samen te leven tot een Amerikaan het ons in de praktijk liet zien. Niet met een politiek getinte comedy, maar op zijn manier: luid, grappig, echt en vooral met geweldige oneliners en gezichtsuitdrukkingen.  

In comedy kan je steeds een boodschap mee geven en die van Kevin Hart en de Antwerpse jongeren is duidelijk: we kunnen samenleven. De vraag is wanneer gaan volwassenen en politici ons de weg wijzen en ons leren samenleven met verschillen. Of moeten wij, jongeren hen de weg wijzen?

We roepen al sinds de eerste en tweede aanslagen in Parijs dat we nood hebben aan “nog meer satire” “nog meer humor”, maar het was een Amerikaan die het Sportpaleis zorgeloos liet genieten met zijn comedy.