Kom op voor de doelwitten van Schild en Vrienden en teken onze petitie

Op 12 september zal Schild en Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove zich samen met zeven medeverdachten moeten verantwoorden voor negationisme, aanzetten tot discriminatie en racistische haat of geweld op hun communicatieplatformen. Steun de doelwitten van extreemrechts, en teken onze petitie.

Een reportage van Pano maakte publiek welke memes de neofascistische jongerenorganisatie Schild en Vrienden verspreidde. Die hadden als doel om onvervalste haat de wereld in te sturen, onder het mom van humor. Leden van Schild en Vrienden spotten met de Holocaust, poseerden met wapens en verheerlijkten nazi-ideologie. Ze voerden ook een doelbewuste en georkestreerde haatcampagne tegen Hand in Hand-covoorzitter Jihad Van Puymbroeck.

Waarom is dit proces zo belangrijk?

Racistische en seksistische lastercampagnes zijn deel van een politiek klimaat van geweld en intimidatie. Vooral vrouwen, mensen met een migratieachtergrond en LGBTI+ mensen worden geviseerd. Nu Van Langenhove is afgetreden als parlementslid en zijn haatzaaierij verderzet als 'activist' is hij nog gevaarlijker. Een veroordeling voor de rechtbank is nu des te belangrijker. Daarom gaan mensen als Jihad en de verschillende middenveldorganisaties, de langdurige, vermoeiende en dure juridische strijd aan met extreemrechts. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om aan te tonen dat onze rechtsstaat nog steeds een bescherming is tegen haat, racisme, misogynie en islamofobie. Deze strijd kunnen we slechts aangaan als we gesteund worden door vele mensen.

Hoe kun jij helpen?

Als je de strijd van Jihad en andere doelwitten van Schild en Vrienden wil steunen, onderteken de petitie hieronder en deel het via alle online platformen. Houd de komende weken ook onze socialemediakanalen in de gaten voor onze campagne ‘Ik ben solidair met de doelwitten van Schild en Vrienden’. Elke like, share en comment helpt ons verder!

Teken de petitie hier



Over de auteur:

Deze petitie werd gesteund door onder meer Kif Kif vzw, Hand in Hand tegen racisme, Een Andere Joodse Stem, Het Groot Verzet, Ella vzw en Çavaria.