MAF gaat opnieuw van start!!

Na de editie ‘Eat this’ van vorig jaar, wordt de MAFfe draaimolen opnieuw in gang gezet met een nog grotere focus op urban. De volgende voorstelling zal in oktober 2011 te zien zijn in de Bourlaschouwburg in het kader van ‘Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011’ (www.aeyc2011.be): *Scoreman, het bigband-orkest van Thomas De Prins, gaat de uitdaging aan met enkele rap-artiesten. En deze is meteen ook hét excuus om MAF weer op ieders net- én trommelvlies te branden.
OPROEP: Rappers gezocht voor productie in Bourla! Bigband orkest SCORE MAN** zkt. URBAN artiesten voor productie MAF* (Mestizo Arts Festival)
Audities op 17 maart van 10u tot 17 u @ ARENBERG in Antwerpen MAF 2011 gaat van start met een main focus op Urban. Na de editie ‘Eat this’ van vorig jaar, wordt de MAFfe draaimolen opnieuw in gang gezet met een nog grotere focus op urban. De volgende voorstelling zal in oktober 2011 te zien zijn in de Bourlaschouwburg in het kader van ‘Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad 2011’ Aeyc2011 *Scoreman, het bigband-orkest van Thomas De Prins, gaat de uitdaging aan met enkele rap-artiesten.
 
En deze is meteen ook hét excuus om MAF weer op ieders net- én trommelvlies te branden.
 
MAF pakt uit met haar eigenste ‘Idool’ en doet dit vanuit een culturele context. Underground komt bovengrond en nu ook op de voorgrond. MAF plant een kleine revolutie in de kunstensector met een gewaagde combinatie van urban artiesten en een bigband-orkest. MAF staat voor nieuwe combinaties van artiesten, genres en kunstvormen. Met deze productie zal er opnieuw een brug geslagen worden.  Vorig jaar ging BRZZVLL de samenwerking aan met rapster Gloria. Dit jaar gaan we nog een stapje verder en wordt er gewerkt met een selectie waarin de urban scene zich op kan inschrijven.
 
Score Man zkt. URBAN artiesten! Thomas De Prins, jaren als professioneel muzikant actief (o.a. El Tattoo del Tigre, Les Messieurs, Internationals, theaterproducties…) zal met zijn bigband-orkest SCORE MAN in de Arenbergschouwburg een nieuwe voorstelling maken in samenwerking met enkele muzikale URBAN artiesten: van beatbox, scratch, rap, hiphop, slam tot soul en funk… Het creëren van nieuw repertoires in een soort laboratorium is het handelsmerk van Score Man. Thomas De Prins wil nu de uitdaging aangaan om zijn werk te verrijken met de inbreng van enkele URBAN artiesten. Hoe deelnemen? PROFIEL: - van beatbox, rap, hiphop, slam tot soul en funk…
- voldoende podiumervaring en een kwalitatief artistiek niveau
- open houding voor andere stijlen en zin naar samenwerking met Score Man
- vanaf 18 jaar
 
TO DO: - Mail waarom je wil deelnemen, wat je muzikale cv te bieden heeft en een audio fragment vóór 11 maart naar [email protected]
- Audities op donderdag 17 maart (10u – 17u) in de Arenberg (Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen)
- In april, mei, september en oktober zijn er repetities vastgelegd. Op zaterdag 22 oktober wordt de voorstelling gepresenteerd in de Bourlaschouwburg (Komedieplaats 18, 2000 Antwerpen).  Meer info en tickets beschikbaar vanaf 1 juni  2011 op 03 224 88 44 - Toneelhuis/ 03 202 46 46 – Aernberg Meer info: Score Man: www.scoreman.be
MAF: www.MestizoArtsFestival.be
Teaser ‘BRZZVLL meets Gloria’(2010):
 
Perscontacten: 'Score Man featuring Rappers' (werktitel): Femke Vanpoucke - 03 202 47 02 / 0497 547 645
[email protected]. MAF: Tine De Pourcq - [email protected] – 03 202 46 31 / 0485 572 922
 
'Score Man featuring Rappers' (werktitel) is een productie van MAF en Arenberg in samenwerking met AEYC 11 en CC Deurne.
 
MAF is een project van Fiëbre en Arenberg i.s.m. KunstZ, VTi, Dçmos en Prospekta. ------------------------------------------------------------------------------------------------ *Aanvullende info MAF:
MAF ontstond uit ‘Mestizo goes Theatre’ (edities ’07, ’08 & ’09) en ging in 2010 van start met de editie ‘MAF. Eat this!’. ‘Mestizo Arts Festival’ is hét multidisciplinair en extra-ordinair kunstenfestival van de Lage Landen!
MAF is een project van Fiëbre en Arenberg i.s.m. KunstZ, VTi, Dçmos en Prospekta. Voor de editie van 2011 wordt er ook samengewerkt met AEYC2011 en Toneelhuis.
Samen bieden zij een assortiment aan van theater, dans, muziek, workshops, debat, work in progress, film, …  MAF brengt maffe en straffe combinaties van genres, kunstvormen en artiesten. MAF zorgt voor een gedurfde confrontatie tussen artiesten onderling, tussen maker en programmator en natuurlijk tussen publiek en artiest.
De hoofddoelstellingen van MAF zijn dan ook het bieden van podiumkansen aan diverse artiesten die originele producties brengen, hen begeleiden en in contact brengen met vertegenwoordigers van de kunstensector, het destilleren van artistieke trends en het sensibiliseren van de sector.
De doelgroep van het festival is als dusdanig drieledig: artiesten uit Vlaanderen en daarbuiten, het brede Vlaamse publiek en mensen uit de Vlaamse kunstensector.
www.MestizoArtsFestival.be. **Aanvullende info Score Man:
Thomas De Prins is sinds het seizoen 2008-2009 kunstenaar in residentie van de Arenbergschouwburg en heeft vanuit die positie vorm gegeven aan zijn bigband Score Man. Score Man is een groot ‘semi-elektrisch’ orkest (versterkers in contrast met akoestische instrumenten) van 19 man. De muziek bestaat uit eigen werk en wordt grotendeels uitgevoerd op basis van partituur, vandaar ook de naam. Thomas De Prins omschrijft Score Man als volgt: ”Het is in sommige opzichten te vergelijken met het werk van de beeldende en expressionistische instrumentale filmcomponisten uit de vorige eeuw. Het werk ontstaat in een speelse driehoeksverhouding tussen klassiek, rock & roll en jazz, zij het in ‘postmoderne’ context. Ver weg van popmuziek en ander songmateriaal, maar daarom niet minder concreet! Het is eerder een soort kamerorkest met dirigent en improviserende solisten balancerend tussen ‘beat’ en avant-garde.” Met beat bedoelen we vrije impulsieve expressie op pulserende ritmes en structuren (Mingus, Ginsberg, Stooges). Niet meteen Electro of Dance… 
www.scoreman.be