Mano Mundo legt de klemtoon op eerlijke handel

Mano Mundo moedigt eerlijke handel aan met een ruim aanbod fair trade producten tijdens het festival. Niet enkel in fair trade kraampjes op de wereldmarkt maar ook aan elke toog en in de artiestencatering. Zo wil het festival zijn medewerkers en publiek bewust maken...
Mano Mundo legt de klemtoon op eerlijke handel

Op het festival terrein zelf zijn er fair trade producten te krijgen aan alle drankentogen.

 

Mano Mundo moedigt eerlijke handel aan met een ruim aanbod fair trade producten tijdens het festival. Niet enkel in fair trade kraampjes op de wereldmarkt maar ook aan elke toog en in de artiestencatering. Zo wil het festival zijn medewerkers en publiek bewust maken van dit thema en een steentje bijdragen aan de ontwikkeling in het Zuiden.

Want ook eerlijke handel is duurzaam…
Het voornaamste kenmerk van fair trade is een eerlijke prijs. De producenten krijgen een waardig inkomen, zodat ze kunnen investeren in betere landbouwtechnieken, in de ontwikkeling van nieuwe producten, in training en opleiding, gezondheidszorg, huisvesting, infrastructuur, de uitbouw van hun organisatie…kortom in betere leef- en werkomstandigheden. Een voorbeeld: koffie. De minimumprijs in de eerlijke handel is 126 dollarcent per pond koffie. Begin 2004 betaalden de ‘gewone’ koffiehandelaars amper 50 dollarcent. Anders gezegd: eerlijke handel betaalt de koffieboeren het dubbele van de bekende koffiemerken.

En wat doet Mano Mundo voor eerlijke handel?...
Gedeputeerde noord-zuidbeleid Inga Verhaert: “Achter de schermen zullen de artiesten net zoals de voorbije 5 jaar, (h)eerlijke gerechten voorgeschoteld krijgen. Gemaakt met zoveel mogelijk fair trade en bio producten. Alle Mano Mundo- medewerkers zullen mooie T-shirts dragen van Fair Wear. Op het festival terrein zelf zijn er  fair trade producten te krijgen aan alle drankentogen. En aan de bekerinruilstands kan men in ruil voor 40 drankenbekers opnieuw een (h)eerlijk zakje Yuca chips krijgen. En last but not least, het hele weekend zal er genoten kunnen worden aan een echte fair trade cocktailbar.”
 
Praktische info wanneer:  6,7 en 8 mei 2011
waar:  De Schorre, Boom