Provincie 'pimpt' milieuvriendelijk jeugdlokaal

Tijdens het festival Mano Mundo in Boom konden jeugdverenigingen deelnemen aan de wedstrijd: ‘Pimp jouw jeugdlokaal’.
Provincie 'pimpt' milieuvriendelijk jeugdlokaal

Daarnaast zijn er nog enkele verenigingen die popelen om hun waardebons te ontvangen van de Wereldwinkel of toffe spelboeken, filmtickets, toegangskaartjes voor het Zilvermeer en vormingen rond brandveilige jeugdlokalen.

 

Chiro Breendonk wint Mano Mundo- wedstrijd t.w.v. 1.500 euro

Tijdens het festival Mano Mundo in Boom konden jeugdverenigingen deelnemen aan de wedstrijd: ‘Pimp jouw jeugdlokaal’. De winnaar is nu bekend: Chiro Breendonk. De leiding krijgt 1.500 euro van de Provincie Antwerpen om hun lokaal op een milieuvriendelijke manier te 'pimpen'.

Het festival Mano Mundo in Boom bood ook dit jaar in mei weer een fantastisch aanbod voor jeugdbewegingen. Er waren daarbij ook verschillende leuke prijzen te winnen. De interessantste én meest begeerde was ongetwijfeld de ‘Pimp jouw jeugdlokaal’-prijs ter waarde van 1.500 euro.

Chiro Breendonk ging uiteindelijk met die hoofdprijs lopen.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor jeugd: “ De chirogroep krijgt nu eerst een team van experten op bezoek. Zij komen het lokaal ter plaatse ‘keuren’ en zullen daarna advies geven rond brandveiligheid en rond duurzaamheid. Met dit advies én met de 1.500 euro van de Provincie kan Chiro Breendonk dan aan de slag om het lokaal duurzamer en veiliger te maken.”

Andere prijsbeesten….

Twee andere jeugdbewegingen (Chiro Kontakt uit Boom en Chiro Tisselt) mogen een groepsfoto op reuzenformaat verwachten. Altijd leuk om in het lokaal te hangen. Daarnaast zijn er nog enkele verenigingen die popelen om hun waardebons te ontvangen van de Wereldwinkel of toffe spelboeken, filmtickets, toegangskaartjes voor het Zilvermeer en vormingen rond brandveilige jeugdlokalen.