Moet je horen hoe MAF | NoMoBs

Anneleen Van Offel ging voor Kif Kif met haar recorder op zoek naar Het Nieuwe Geluid van Antwerpen tijdens het Mestizo Arts Festival (MAF). Tijdens de MAFfe avond op 23/10 sprak ze met NoMoBs, dat er hun Work In Progress 'Wachten op Gorro' presenteerde.

MAFfe reporter Anneleen Van Offel ging voor Kif Kif met haar recorder op zoek naar Het Nieuwe Geluid van Antwerpen tijdens het Mestizo Arts Festival (MAF). Tijdens de MAFfe avond op 23/10 sprak ze met NoMoBs - een hiphop-collectief uit het Antwerpse Kiel - dat er hun Work In Progress 'Wachten op Gorro' presenteerde.

'MAF' over 'Wachten op Gorro':
Wachten op Gorro*’ is een traject waarin we inzoomen op de zoektocht naar een artistieke identiteit binnen een migratiecontext. NoMoBS brengt de geschiedenis van de hiphop met een hedendaagse twist in een klein showcase.

*Gorro betekent zoiets als krapuul. Het is een scheldwoord dat soms wordt gebruikt om jongeren van Marokkaanse afkomst te benoemen. Ze zijn niet volledig van ‘hier’ of van ‘daar’. Ze hebben een dubbel cultureel kapitaal. Ze mixen beiden, op zoek naar een nieuwe artistieke stem.

Coaching: Junior Mthombeni (SINCOLLECTIEF)

Meer van NoMoBs? Zie: https://www.facebook.com/2020Kiel
Meer van MAF? Check: http://mestizoartsfestival.be/

 

 

 

Latest Kif Kif Beweging's Cloudcasts on Mixcloud

 

 

Follow Kif Kif Beweging on Mixcloud