Mvslim lanceert (en dat gaat niet onopgemerkt voorbij!)

Mvslim, opgericht door Taha Riani en Hanan Challouki, is het eerste platform dat jongeren binnen (en buiten) de moslimgemeenschap een stem wil geven en daarbij verschillende talenten in de kijker wil zetten. Mvslim wil hiermee ook de diversiteit binnen de moslimgemeenschap benadrukken
Mvslim lanceert (en dat gaat niet onopgemerkt voorbij!)
 

Mvslim lanceert (en dat gaat niet onopgemerkt voorbij!)

“In the mixed society we live today, we went looking for the ideal platform for Muslims. And of course, we didn’t fnd it. So we made one ourselves.”

Met deze zin, vergezeld van de hashtag #mvslim, is de nieuwe online community de laatste twee dagen op social media kenbaar gemaakt. Mvslim, opgericht door Taha Riani en Hanan Challouki, is het eerste platform dat jongeren binnen (en buiten) de moslimgemeenschap een stem wil geven en daarbij verschillende talenten in de kijker wil zetten. Mvslim wil hiermee ook de diversiteit binnen de moslimgemeenschap benadrukken, moslimjongeren ertoe aanzetten om creatief te zijn, en motiverend te werk te gaan.

Mvslim lanceert 15 april en omvat artikelen, foto’s, flmpjes en alle andere vormen van creativiteit, over een breed scala aan onderwerpen. Spiritualiteit, mode, gezondheid en entertainment zijn slechts enkele van de categorieën die op de website terug te vinden zijn. Alles is ook volledig in het Engels, want Mvslim mag dan opgericht zijn door Belgen, ook moslims uit het buitenland werken er aan mee. Momenteel zijn er 35 mensen die zich online kunnen uitleven door voor Mvslim te schrijven, fotograferen of flmen. De groep bestaat voornamelijk uit studenten en belangrijk: ook niet-moslims werken er aan mee. Mensen die in dit project geloven, hun steentje willen bijdragen en samen met ons een brug willen bouwen tussen moslims en niet-moslims.

Voor meer informatie: [email protected]

“Mvslim is gestart met een discussie tussen Hanan en ik, over de behoeften van de hedendaagse moslimjongeren. We vonden dat er nog geen platform bestond waar moslimjongeren niet alleen zichzelf in zouden herkennen, maar ook waar moslims en nietmoslims elkaar kunnen vinden. Dus besloten we er zelf één op te richten.”

 – Taha Riani

“Als je aan een voorbijganger vraagt hoe een moslim er volgens hem of haar uitziet, zal die waarschijnlijk in de eerste plaats denken aan een meisje met een hoofddoek of een man met een baard. En soms klopt dat beeld ook, maar de moslimgemeenschap is heel divers, wat ik zie als een verrijking. Dat willen we met Mvslim ook naar de buitenwereld toe communiceren.”

 - Hanan Challouki