Pukkelpoppiraten vinden schatkist van Vlieg op Pukkelpopweide

Vlieg, het vrijetijdslabel voor families van CultuurNet Vlaanderen, organiseert naar goede gewoonte een fel gesmaakte zomeractie.
Pukkelpoppiraten vinden schatkist van Vlieg op Pukkelpo

Ook voor hun kinderen wordt dan een plekje voorzien op het festivalterrein: zo’n 30 à 40 kleine Pukkelpoppertjes worden er dagelijks opgevangen in de kinderclub van Pukkelpop.

 

Al meer dan 20.000 kinderen deden tijdens de zomer aan cultuur dankzij Vliegactie

Vlieg, het vrijetijdslabel voor families van CultuurNet Vlaanderen, organiseert naar goede gewoonte een fel gesmaakte zomeractie. Met ‘De Schatten van Vlieg’ wil ze kinderen op een speelse manier aanzetten tot cultuurparticipatie. De spannende schattenjacht in en rond culturele trekpleisters in Vlaanderen en Brussel bracht nu al meer dan 20.000 kinderen op de been. Deze week slaat Vlieg de handen in elkaar met Pukkelpop. De kinderen van de Pukkelpopmedewerkers zochten inspiratie op UiTmetVlieg.be en trokken erop uit.

Zoals ieder jaar wordt de Pukkelpopweide vanaf een aantal weken voor het festival bevolkt door honderden medewerkers. Ook voor hun kinderen wordt dan een plekje voorzien op het festivalterrein: zo’n 30 à 40 kleine Pukkelpoppertjes worden er dagelijks opgevangen in de kinderclub van Pukkelpop. Samen met hun begeleiders doen ze tal van leuke activiteiten binnen én buiten de omheining van de festivalweide. Deze week werkt de kinderopvang samen met Vlieg om hun kids onvergetelijke dagen te bezorgen. Chokri Mahassin, organisator van Pukkelpop: “Het is niet eenvoudig om jaar na jaar originele activiteiten te bedenken voor de Pukkelpopbengels. UiTmetVlieg.be is een leuke bron van inspiratie. Zowel voor families als groepen, worden hier UiTtips gegeven die ieder van ons een leuke, culturele, zomer kunnen bezorgen.”

Met de zomeractie ‘De Schatten van Vlieg’ kunnen jonge speurneuzen zich nog tot 31 augustus uitleven in een 200-tal bibliotheken, musea, culturele centra, etc. Ook de kinderclub van Pukkelpop ging op pad met Vlieg. Donderdag 4 augustus speurden de kinderen naar een schat in het Klankenbos van Musica. Woensdag 10 augustus trokken ze met z’n allen naar het Stadsmuseum van Hasselt om gewapend met een ‘mussenkussen’ – een soort rugzak met knutselmateriaal – op zoek te gaan naar de schat.

Onderweg kregen ze creatieve opdrachten van de museummussen. Daags nadien zetten ze hun schattenjacht onvermoeid verder op het Pukkelpopterrein. Geïnspireerd door het Klankenbos en het Stadsmuseum verstopten de oudere kinderen een schatkist op de festivalweide die door de andere kindjes - verkleed als piraten! - werd opgespoord. Ga de Pukkelpoppiraten achterna. Surf naar UiTmetVlieg.be en ontdek alles over de schatten van Vlieg.

Meer info & contact

• Uitgebreide informatie over de actie vind je op http://www.cultuurnet.be/de-schatten-van-vlieg-2011
• Alle persinformatie vind je ophttp://www.cultuurnet.be/schatten-van-vlieg
• Meer over Vlieg: http://www.cultuurnet.be/Vliegproject
• Meer over CultuurNet Vlaanderen: http://www.cultuurnet.be/over-ons
• Contact: Lieve Achten en Elien Vanlaer, Projectmedewerkers VLIEG [kinderen en cultuur] – CultuurNet Vlaanderen – 02/551.18.87 of 02/551.18.76 – [email protected] of [email protected]
• Contact: Anne De Smet, Manager corporate communicatie en projecten CultuurNet Vlaanderen: [email protected] - 02 551 18 61 - 0743 27 20 81