Uit in Vlaanderen met Kif Kif: 02-10 augustus

Vlaanderen is superdivers, ook in zijn cultuur- en vrijetijdsaanbod. Beleef het mee in de UiTtips van Öznur, Sam, Karima, Carolina en Orlando!

 

 

 

Een tip van Carolina: Mulatu Astatke @ M-idzomerMUZIEKFESTIVAL
2 augustus - "Gezegend de dj die mij aan Mulatu Astatke en Ethio-jazz voorstelde. Die man heeft een speciale plek in mijn hart. Het thema is klassiek doch eigenzinnig, de locatie de binnentuin van het Leuvense M-Museum, Portico Quartet lijkt ook wel mijn ding. Sinds ik mijn tickets heb, heb ik vlinders in mijn benen." Meer details // cover foto: Rund Funk

 

 

 

 

 

Een tip van Orlando: M-idzomer: Jacco Gardner, Woven Hand, ...| MUZIEK, PERFORMANCE, BEELDENDE KUNST, ...

1 t.e.m. 4 augustus - Een compleet en gevarieerd indie zomerfestival vol talent afkomstig uit verschillende disciplines.

 

 

 

 

 


Een tip van Orlando: Festival Dranouter | MUZIEKFESTIVAL
2 t.e.m. 4 augustus - Zelden een beter combinatie gezien dan Dranouter en The Broken Circle Bluegrass band. De rest van het programma lijkt ook helemaal assorti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een tip van Carolina: TAZ#13: Ijdele Dagen |TAZ

5 t.e.m. 7 augustus - Waarom ik IJdele Dagen de vorige keer gemist heb, durf ik niet te zeggen. Het was heel beschamend in ieder geval, zoals je overslapen of zo. Ik zal er vroeg zijn want ik wil Recontres Picha 2010 zeker gezien hebben. Topfotografie uit o.a. Angola, Togo, Tunesië, Spanje, Frankrijk en Egypte.
 

Een tip van Orlando: Lokerse Feesten | MUZIEKFESTIVAL
2 t.e.m. 10 augustus - Op 4/08 met Anvil, Ugly Kid Joe en Danzig -- plus Turntable Dubbers, Buscemi en Balkan Hotsteppers. Wie de film over het verhaal van Anvil gezien heeft, een van de beste rockumentaries uit de filmgeschiedenis, heeft geen ander argument nodig om naar Lokeren te gaan deze zomer. Voor de twijfelaars is er nog rock van toen rock nog iets rebels had en goeie dance acts voor de niet-rockers.